Герджиков пред novini.bg за властта, успехите и надеждите (видео)

  • 12 май 2017 10:15

  • 5445
  • 8
Герджиков пред novini.bg за властта, успехите и надеждите (видео)
© novini.bg

На 4 май премиерът Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то сдаде държавната власт. Седмица след това той застана пред камерата на novini.bg и разказа за властта, за успехите, призна евентуални грешки, сподели за проблемите, които е оставил на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, писа „Слаб 2“ на законодателната ни система  и даде съвет на политиците.

Днес бившият служебен премиер се чувства освободен от големите отговорности, носил ги в продължение на почти сто дни, но е щастлив, защото кабинетът, по думите му, е свършил най – важното, за което е бил "извикан на живот", а именно организацията на изборите. „Изборите наистина бяха организирани много добре и това бе отчетено от всеки, особено ако си припомним „Костинброд 1“, „Костинброд 2“, зала „Арена Армеец“ - 2014“, напомни Герджиков. „Направихме много решителни крачки и по отношение на европредседателството ни, както и много други добри неща“, добави той.

Днес Герджиков се чувства свободен и защото вече е и без охрана. По закон той има право на служебен автомобил и охрана в продължение на година. Отказа ги буквално часове след като излезе от „Дондуков 1“. „Не са ми необходими, няма заплаха за живота ми“, обясни той и добави: “Сега се чувствам като нормален и свободен човек. Аз съм гражданин като всички останали“.

Герджиков ни разказа и как е взел решението да приеме поста на служебен министър при условие, че 8 години не е бил част от политическия живот у нас. „Трудно ми беше. Знаех, че няма да ми е постлан пътя с цветя и рози. Но беше високо доверието, което ми се гласува и аз не можах да откажа“, заяви той. Когато е влязъл на „Дондуков 1“ е имал добри идеи, които е искал да осъществи. Те, разбира се, поясни Герджиков, не са били толкова много, защото и времето му не е било много. Една от тях е била за единните държавни изисквания за специалността „Право“. „И доста други неща направихме - сложихме основите за добри перспективи за българската икономика свързани с БДЖ като влязохме в преговори с големи китайски фирми. Те са готови да построят завод за подвижен състав и за локомотиви в България с възможности за финансова инжекция за нашето БДЖ“, каза Герджиков.

Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то не скри и че доста се е напрягал. Такъв е бил моментът, когато буквално в 12 без 5 депутатите го извикали в Народното събрание. Тогава той е отишъл там заради респекта си към институцията. Относно критиките, които тогава получи от някои народни представители, че се е опитвал да саботира бъдещ кабинет с уволненията на областни управители, Герджиков заяви: „Областните управители са част от управлението. Така, както един кабинет подава оставка, така е естествено и областните управители да постъпят. По времето, когато Стефан Софиянски бе служебен премиер, той уволни до един всички областни управители. При нас това не стана. А и аз не съм го уволнявал по собствено усмотрение. Това беше общо дело с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Допускам, че не навсякъде оценката може да е била коректна и точна, тъй като за краткото време може да сме направили грешки. Да, признавам, може да съм направил грешки".

Бившият служебен премиер сподели, че препоръки на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г при сдаването на властта не е давал, защото той, по думите му, е човек с много голям опит. „Оставих в папката му започнати дела и проблеми с надеждата той да ги продължи“, обясни Герджиков.

А съветът му като на човек към политиците днес е: „Да бъдат отговорни пред българския народ. Българският народ много иска да вярва, но не вярва на политиците“.

Какво е мнението на Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то за работата на депутатите в 44 – то Народно събрание, за вечните промени в законодателството на България и оценката ни „Слаб 2“ в тази сфера, за мажоритарния вот, за кандидатурата на България за еврокомисар може да чуете във видеото:

 

Последвайте канала на

Novini.bg
5445 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.05.12 | 12:29

1
Медиците рипнаха срещу седесарския галфон д-р Москов "здраве не се копува, ние не сме търговци".

2017.05.12 | 15:50

8
Ами ликувайте се безплатно! Но да не ви го плащам аз от моя джоб, а от джоба на Нинова от лявото БКП-БСП и Борисов от дясното БКП-ГЕРБ! Аман от обирджии -"Болен-здрав носи!"

2017.05.12 | 12:44

2
СДС-мутресата Лили Марлен - Павлова в народа с прякор "Тортата".

2017.05.12 | 15:44

7
Новата О.Т /Опорна Точка/-ГЕРБ били седесари-ДА, АМА НЕ! Вече няма разлика между лявата БКП-БСП и дясната БКП-ГЕРБ!ПРЕД ОЧИТЕ НИ Е: Борисов на ГЕРБ се крепи на същите златни „патриотични” пръсти, на които се крепеше Орешарски на БСП и ДПС!!! НАЛИ?

2017.05.12 | 13:14

6
Огнянчо имаш вид на свестен що тогава му правиш свирки на Бойко А БОКЛУК ПРОДАЖЕН

2017.05.12 | 13:14

5
Герджиков е царска подлога, но в сравнение с говедото от Банкя е подходящ за премиер.

2017.05.12 | 12:44

4
Цариста Герджиков завеща на Борисов-ОЩЕ ВЕДНЪЖ ОТ СЪЩОТО! Вече всичко е ясно - няма ляво , няма дясно! Има само московски мекерета от ГЕРБ и БСП и техните ОФ-креатури! И Борисов на ГЕРБ, който се крепи на същите „патриотични” пръсти, на които се крепеше и Орешарски на БСП и ДП
Коста

2017.05.12 | 12:44

3
Още един от стотиците мишоци, правещи се на честни!

Добави коментар

Водещи новини