Жители на Драгоданово: Децата от интерната крадат, заплашват и псуват на майка

  • 12 май 2017 08:16

  • 16784
  • 2
Жители на Драгоданово: Децата от интерната крадат, заплашват и псуват на майка
© БТВ

Десетки жители на Драгоданово излязоха на протест срещу интерната в селото. С подписка искат социалният дом да бъде закрит.

Напрежението ескалира, след като 63-годишен мъж от сливенското село бе открит обезглавен в понеделник в изоставена къща, в която се събират деца от интерната. Главата на мъртвия е открита в съседен двор. Смъртта според съдебния лекар е настъпила два дни по-рано - на 6 май. Тази къща се използва като публичен дом – момичета от интерната проституират в нея, каза пред БТВ жител на селото.

Според протестиращите децата създават социално напрежение. Мъж разказа, че са влезли в къщата му и са откраднали 600 лв. Друг жител заяви, че възпитаниците на интерната са потрошили паметните плочи в гробището, обрали са медицински пункт. Когато им направиш забележка, псуват на майка, а ако посегнеш да ги удариш, казват: "Ще те съдя в Европейския съд", заяви мъжът.

Жена разказа, че хората в селото се страхуват от нападения. По думите й има случаи, в които децата са влизали по къщите и са заплашвали с побой.

Тези деца са като скакалци, заяви друг жител на Драгоданово.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
16784 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
доктор

2017.06.02 | 09:33

1
Ха честито ви бъдеще на България! А как наричате тези дето се стремят да се справят с подобните проблеми?... Не беше ли "фашисти, ксенофоби, националисти, патриотари и мн. други"?

2017.06.02 | 09:33

2
мдааа, прав си!

Добави коментар

Водещи новини