Владислав Горанов: Учителските заплати биха могли да се увеличат с повече от 15% (видео)

  • 11 май 2017 11:09

  • 6270
  • 3
Владислав Горанов: Учителските заплати биха могли да се увеличат с повече от 15% (видео)
©

През последните няколко месеца ние имахме възможност да коментираме Плана "Юнкер" и Европейският фонд за стратегически инвестиции. Направили сме много стъпки в правилната посока. Днес ми се иска да чуем къде е проблемът на плана и използване на фонда за стратегически инвестиции, за да не изглежда абстракция за българския бизнес. Това коментира финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва по време на конференция на тема: „Резултати и добри практики от изпълнението на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ, план Юнкер)“, предаде репортер на Novini.bg.

„България е относително малка и проектите, които излизат са малко. Свидетели сме на недостатъчно ниво на активност от страна на Европейската инвестиционна банка в България. Иска ми се да задълбочим работата в посока ускоряване и адаптиране на политиката на банката и фонда към проектите, които българския бизнес може да предложи“, коментира Горанов.

По думите му това през последните години са положени значителни усилия за създаването на звено за консултации в България. „Краят на месец март се предвиждаше да стартира, но поради изборите и служебното правителство звеното все още не е много функционално. Надявам се заедно с това звено, а и с помощта на колегите от европейските институции, разпознаваемостта на фонда да нараства. „Ролята на правителството не е за пренебрегване и ще проведем внимателни консултации в българския офис на Европейската инвестиционна банка“, каза още Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

По-късно пред журналисти Горанов коментира: „Имаме потенциал за по-висок икономически растеж. Това се вижда и в прогнозата на различни международни институции. Имаме стабилно редовно правителство, което е още един добър знак. Даваме прогноза за растеж около 3%, но имаме потенциал за по-висок. Държавният бюджет няма да се актуализира“, разкри финансовият министър.

Относно увеличението на минималните пенсии, Горанов каза, че това не съответства на модела на системата, която имаме. „Той следва един строго логически структуриран модел, зависещ от ръста на икономиката. Те трябва да растат по утвърден модел“.

„Учителските заплати биха могли да се увеличат с малко повече от 15%. Това е една от мерките за подобряване на качеството на образованието и задържането на децата в училище. Всяка година ще се прилага увеличение“, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6270 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Цв.Цв

2017.05.11 | 22:42

1
БАЙ ХОЙ,стига говори-УВЕЛИЧИ ГИ !!!!

2017.05.18 | 21:56

3
Сега му дават само да говори... А увеличението - някой друг път, ако ги преизберат пак.
haram haram haram

2017.05.11 | 22:42

2
ako dadete vashite deputatski zaplati ste stane rabotata.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини