Изправят пред съда баща и син, отглеждали питбули за боеве

  • 11 май 2017 06:23

  • 4559
  • 2
Изправят пред съда баща и син, отглеждали питбули за боеве
©

Двамата мъже, които Прокуратурата в Пловдив обвини за отглеждане на питбули за кучешки боеве, се изправят пред съдиите от Районния съд днес.

Незаконната арена беше открита през октомври миналата година при акция на полицията в града под тепетата. Тогава бяха задържани 48-годишният собственик на фирмата и 23-годишният му син.

От началото на 2012 г. до 29 октомври м.г. в парцел с двор и производствена сграда в район „Северен“ в града, двамата обвиняеми отглеждали и тренирали 50 питбула за боеве. Животните били на различна възраст и с различен пол. Според държавното обвинение те били подлагани на специален хранителен режим с оглед възрастта, както и на това дали им предстои участие в бой.

За отглеждането на питбулите били използвани и специфични тренировъчни схеми. Кучетата били третирани с медикаменти, с препарати за увеличаване на мускулната маса и сила, като например „метан“, „тестостерон“ и „декадурабулин“, и с други лекарства. В производствена сграда, където е била незаконната арена за боеве, са открити два дървени клина с кръв по тях, които по принцип служат за разчленяване на челюстите на животните. В базата е била монтирана осветителна система, включваща прожектор на висока стойка, насочен към заграждението.

Откритите мъжки и женски кучета са настанени в Зооветеринарния комплекс в Пловдив.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4559 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.05.16 | 20:00

2
И Гомор
Blue

2017.05.11 | 07:45

1
Sodom

Добави коментар

Водещи новини