ДПС иска широко обсъждане преди да се реши за пълен мажоритарен вот

  • 10 май 2017 13:31

  • 5500
  • 2
ДПС иска широко обсъждане преди да се реши за пълен мажоритарен вот
© Иван Йочев

ДПС иска широко обсъждане преди да се реши дали да бъде въведен абсолютен мажоритарен вот в два тура у нас. Бяхме ясни преди и по време на референдума, нашата позиция е ясна, ще я изразим и с гласуването си в НС, коментира пред журналисти в парламента председателят на групата Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Днес, в изпълнение на предизборните си обещания и с мотива да бъде уважена волята на около 2,5 млн. българи, гласували на националното допитване, ПГ на ГЕРБ внесе в НС предложения за промени в изборното законодателство, предвиждащи абсолютен мажоритарен вот в два тура, 240 едномандатни избирателни района и други свързани поправки.

Карадайъ увери, че в ДПС ще се запознаят с предложенията. Би било добре да направим семинар на тази тема, доста експерти се изказаха, считаме от ДПС, че добре познаваме материята и много отговорно се отнасяме, а не на база нечии прищевки, посочи той. Въпросът, според него, е кой носи отговорността.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5500 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Toni karaboneva

2017.05.13 | 20:30

2
Poslushaite NARODA, dragi "narodni izbrannitsi" NEGOVATA DUMA E ZAKON, a ne vashata.

2017.05.11 | 10:40

1
Колко широко обсъждане иска може би иска да покани лидера на Северна Корея?

Добави коментар

Водещи новини