Почти 2 млн. лв. ще бъдат отпуснати за решаването на проблема с водоснабдяването на община Хасково

  • 10 май 2017 11:40

  • 2361
  • 1
Почти 2 млн. лв. ще бъдат отпуснати за решаването на проблема с водоснабдяването на община Хасково
© Булфото (архив)

На днешното заседание на Министерския съвет бе взето решение да бъдат отпуснати близо 2 млн. лв. на община Хасково за решаване на проблема с водоснабдяването. Това съобщи пред журналисти депутатът от ГЕРБ Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, чиито избирателен район е Хасково.

Добрев отбеляза, че това е проблем, който стои от няколко месеца. "Още преди месец призовах служебния кабинет да вземе решението, което днес взе правителството на Борисов, но това не е направено. Колегите от служебния кабинет, подкрепяни от БСП, използваха темата, за да плашат хората, а не да решат проблема", коментира Добрев.

Депутатът от ГЕРБ благодари от свое име, от името на кмета и на цялата общественост в Хасково, че още на първото си заседание кабинетът "Борисов 3" взе единственото възможно на този етап решение, което не само ще подобри качеството на водата в Хасково, но и ще предотврати евентуални режими на водата.

Добрев каза, че броят сондажи за питейна вода е значителен. "14 броя сондажи са изключени в момента заради отклонения в някои от нормите. Решението на МС от днес финансира осем нови сондажи в различни зони, които са спрени в момента. Четири от сондажите са в Северната зона, единият в Узунджово и три в близост до с. Подкрепа". По думите на Добрев сондажи се правят и в зони, в които качеството на водата е без отклонения. Там се правят обливащи сондажи, с които да се задоволят потребностите от вода в Хасково и които да подобрят качеството на водата, обясни депутатът. Той каза, че към проекта е включено и възстановяването на водоснабдяването в два участъка.

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе каза пред журналисти в Министерския съвет, че в момента Министерството на икономиката е разпоредило и текат проверки на всички сондажи, на всички уранови рудници, които са затворени. От своя стана МОСВ прави ежегодно замерване на всички подпочвени води и ситуацията се следи внимателно и в момента, подчерта министърът. Той каза, че наблюдението ще продължи и ще се разпростре върху цялата страна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2361 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
hiram abif

2017.05.10 | 16:56

1
pederuga skapana.

Добави коментар

Водещи новини