Сменят името на френската крайнодясна партия Национален фронт

  • 08 май 2017 11:02

  • 2740
  • 4
Сменят името на френската крайнодясна партия Национален фронт
© Getty Images/Guliver

След загубата на водачката си Марин льо Пен от центриста Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на на президентските избори, френската крайнодясна партия Национален фронт се готви да смени името си, без да променя идеите си, предаде Асошиейтед прес.

Директорът на кампанията на Льо Пен, Давид Рашлин, каза в интервюта днес, че партията, основана от бащата на Марин льо Пен, ще смени названието си, за да привлече повече поддръжници във Франция. Едно ново име би помогнало на Марин льо Пен да се дистанцира от старата гвардия в партията, включително Жан-Мари льо Пен, който беше изхвърлен от Националния фронт от собствената си дъщеря, подела кампания за излъскване на имиджа на партията, отбелязва АП.

Макрон спечели изборите с 66 процента от подадените гласове, но големият брой празни и невалидни бюлетини, както и необичайно ниската избирателна активност са признак за неудовлетворението на избирателите от избора, който им се предлага, посочва агенцията.
Парламентарните избори следващия месец ще покажат дали Макрон е способен да си осигури управляващо мнозинство.

Рашлин заяви, че Льо Пен ще оглави опозицията срещу Макрон.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2740 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
у нас крадат милиарди нагло

2017.05.09 | 08:03

4
Какво означава крайно дясна. В Европа леви и средни се ползват за разточително ограбване на народите с трупане на огромни дългове. В страни където над80% получават нормални доходи се оцелява с риск

2017.05.09 | 00:38

3
Много важно! Като имат други табели лявата БКП-БСП и дясната БКП-ГЕРБ, какво от това ? Пак сме руски сателит в ЕС! Пак сме с най-ниски доходи в цяла Европа-не само в ЕС!!!

2017.05.09 | 00:37

2
ей голям комплекс ти е тая Русия хаха

2017.05.09 | 00:37

1
Тази маймуна защо се определя като крайно-дясна , а постоянно и виси сопола на инструктаж при алкашите в Москва ?

Добави коментар

Водещи новини