Светът поздрави Еманюел Макрон (обновена+снимки)

  • 08 май 2017 07:14

  • 18178
  • 19
Светът поздрави Еманюел Макрон (обновена+снимки)
© Getty Images/Guliver

Световните лидери реагираха положително на избора на Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на за голямата му победа на президентските избори във Франция, предадоха Франс прес и ДПА.

 

"Поздравления на Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на за голямата му победа днес като следващ президент на Франция. Очаквам с нетърпение да работя с него", написа в Туитър Доналд Тръмп, цитиран от АФП.

Победата на Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на на президентските избори във Франция е вдъхновение за Франция и за Европа, написа снощи в Туитър гръцкият премиер Алексис Ципрас, цитиран от Франс прес.

"Сигурен съм, че ще работим заедно в тясно сътрудничество", гласи туитът на гръцкия премиер от радикалната левица Сириза.
Макрон изрази в петък положително отношение към реструктурирането на гръцкия дълг и каза, че ще работи за това, напомня АФП.

Министър-председателят Бойко Борисов  също поздрави в Туитър новоизбрания президент на Франция Еманюел Макронза победата му.

"Поздравления на френския народ, който избра Европа днес. Поздравления, Еманюел Макрон", написа Борисов.

 

 

Британският премиер Тереза Мей поздрави Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на за победата му на днешните президентски избори във Франция, предаде Франс прес.
"Министър-председателят приветства топло избрания за президент Макрон за изборния успех. Франция е един от най-близките ни съюзници и ние очакваме с нетърпение да работим с новия президент по редица общи приоритети", се казва в комюнике на Даунинг стрийт 10.

"Щастлив съм, че французите избраха европейско бъдеще", реагира в Туитър" председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а председателят на Европейския съвет Доналд Туск приветства решението на френските избиратели в полза на "Свободата, Равенството, Братството". Поздравления за успеха на днешния балотаж Макрон получи и от председателя на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент.

Говорител на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се каза, че победата на Макрон е "победа за силна и обединена Европа". "Франция е била, е и ще остане в центъра и в сърцето на Европа", написа в Туитър германският външен министър Зигмар Габриел и допълни, че днес е хубав ден за Франция, за Германия и за Европа.

Холандският десен популист Герт Вилдерс поздрави Марин льо Пен, въпреки загубата й на балотажа, предаде ДПА. "Добро представяне все пак. . . милиони патриоти гласуваха за Вас. Следващият път ще спечелите Вие, както и аз", написа той в Туитър.

Китайският президент Си Цзинпин поздрави Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на за победата му на президентските избори във Франция и заяви, че Париж и Пекин споделят важни отговорности към мира и развитието в света, предаде Франс прес.
"Китай е готов да работи с Франция за повишаване на равнището на стратегическото френско-китайско партньорство", се казва в поздравителното послание на Си, за което съобщи китайското външно министерство.
"Китай и Франция като постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН имат особена и важна отговорност за мира и развитието в света", пише Си в посланието. Той напомня, че през 1964 г. Франция бе първата голяма западна държава, установила дипломатически отношения с комунистически Китай.
Отношенията между Париж и Пекин бяха по-добри в мандата на Франсоа Оланд в сравнение с този на Никола Саркози, който разгневи китайския режим със срещата си с Далай лама, напомня АФП.

Канадският премиер Джъстин Трюдо поздрави Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на за избирането му за президент на Франция, предаде Франс прес.
В телефонен разговор Трюдо увери Макрон, че очаква с нетърпение да работят заедно в следващите години за укрепване на международната сигурност, на сътрудничеството в науката и технологиите и за създаване на добри работни места за средната класа от двете страни на Атлантика. Според пресслужбата на канадското правителство двамата лидери са потвърдили, че отношенията между Канада и Франция са богати и разнообразни. "Канада и Франция поддържат отдавна топли отношения, основани на общата история, на дълбоките културни и междуличностни връзки, както и на силното икономическо партньорство", е заявил Джъстин Трюдо в телефонния разговор с Макрон.

Австралийският премиер Малкълм Търнбул поздрави Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на за "историческата му изборна победа, предаде Асошиейтед прес. "Ще изградим още по-силни отношения между нашите две велики страни", написа в Туитър Търнбул, цитиран от АП.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
18178 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2017.05.13 | 17:29

19
Жалко за Франция с тоя педал !!!!!
ха-ха-ха-

2017.05.09 | 06:40

18
Болшевишките азиатски скотове бълват змии и гущери --Европа им се изплю в пияния мозък за пореден път !

2017.05.09 | 06:38

16
Европа заби поредния среден пръст на азиатските скотове .
хуху

2017.05.09 | 06:38

17
И къде ти заби пръста, или избра майка ти?

2017.05.09 | 06:37

15
Не виждам 'най-големият', туто де капуто пути да го е поздравил!
Курнико

2017.05.09 | 06:37

14
ГОЛЕМО СЕЛО СИ, ДА ТИ ИМАМ СЕЛЕНДУРСКИЯ РЕЧНИК, АЛКОХОЛИКО, ДЕТО ПИЕШ ШЛЬОКАВИЦА ОТ КОКОШИ КУРЕШКИ, МИЗЕИРИЙО, СЪБРА ЛИ ФАСОВЕТЕ ПРЕД КРЪЧМАТА?

2017.05.09 | 06:37

13
Е, и ние ще ги поздравим протоколно! Иначе си обичаме руската кочина! Управляващата комбина от дясната БКП-ГЕРБ и лявата БКП-БСП и ОФ-ДС-тата. Иначе народа няма у дома си вече ни една полезна битова руска вещ. И всички бягат на Запад...
Bill

2017.05.09 | 06:37

12
Всички нормални хора се радват на победата на Макрон. Всички нормални хора гледат на Европа като на свой дом. Всички нормални хора работят за просперитета на ЕС.
амсалак

2017.05.09 | 06:37

11
Тоя детронира Ф.Киркоров като бабо.б номер 1...

2017.05.09 | 06:37

9
сичкото гей подкрепя макрон

2017.05.09 | 06:37

10
Комунистите са както хлебарките- където има най-много боклуци, там виреят! Най – много са в кочината Русия! В ЕС най-много са в Задунайска губерния! А в решетникова България на Бай Ганю от Банкя, навсякъде ги има, но най-много са в лявата БКП-БСП и в дясната БКП-ГЕРБ!Ура, другар
Демокрация

2017.05.09 | 06:37

7
съвършеният метод за манипулация на масите
Lyubo Angelov член на ПП АТАКА - Бургас

2017.05.09 | 06:37

8
каза комунистът... :)))

Добави коментар

Водещи новини