Две бомби от Втората световна война бяха обезвредени в Хановер (видео)

  • 07 май 2017 19:23

  • 1408
  • 0
Две бомби от Втората световна война бяха обезвредени в Хановер (видео)
© Gettyimages

Две британски бомби, невзривили се през Втората световна война и тежащи по 250 килограма, бяха обезвредени днес в германския град Хановер, предаде Франс прес.

Операцията бе извършена от сапьори, като обезвреждането стана ръчно. Трета бомба с тегло 500 килограма обаче създаде проблеми и предстои тази вечер да бъде обезвредена с робот.

Проверката показа, че други пет предполагаеми невзривени снаряда от Втората световна война, са били безобидни. Заради операцията по обезвреждането на бомбите 50 000 души от квартал на Хановер бяха евакуирани. За тях бяха предвидени убежища с легла и топла храна, както и редица културни и спортни прояви на открито.

Музеите и киносалоните в града днес отвориха врати безплатно, за да може евакуираните хора да ги посетят. Местни асоциации също организираха раздаване на храна на хората в зоната, засегната от евакуацията. Бомбите бяха идентифицирани чрез снимки от въздуха на място, на което предстои строителство.

През декември миналата година в Аугсбург в Бавария 54 000 души бяха евакуирани заради открита невзривена бомба от Втората световна война, припомня БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини