Двамата претенденти за президентския пост във Франция упражниха правото си на глас

  • 07 май 2017 14:11

  • 1424
  • 1
Двамата претенденти за президентския пост във Франция упражниха правото си на глас
© Gettyimages

Двамата претенденти за президент във Франция упражниха правото си на глас. Един от двамата - центристът Макрон или крайнодясната Льо Пен, ще влезе в Елисейския дворец следващата седмица.

Лидерът на движението "Напред" Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на гласува заедно със съпругата си Брижит в избирателния участък в кметството на северното курортно градче Туке, департамент Па дьо Кале, съобщи Асошиейтед прес. Бившият социалистически министър на икономиката и някогашен банкер демонстрира добро настроение. Той е сочен за фаворит от анализаторите. От съображения за сигурност Макрон беше откаран с автомобил до избирателната секция в кметството, където бе посрещнат от огромна тълпа свои привърженици. Той се ръкува с много от тях, преди да влезе заедно със съпругата си в сградата, където пусна бюлетина.

В Туке Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на не е най-полулярният за избирателите политик. На първия тур той зае второ място с 30 процента от гласовете, отстъпвайки пред кандидата на десницата Франсоа Фийон, подкрепен от над 50 процента от тукашните избиратели, припомня БТА.

Крайнодясната кандидатка за президент на Франция Марин льо Пен гласува, като и на първия тур на изборите, в секция в неголемия френски град Енен-Бомон в департамента Па дьо Кале. Тя пристигна в секцията, придружена от кмета на града Стийв Бриоа, който оглави партията по време на президентската кампания. Този път тя се отказа да върви пеша и пристигна в избирателния участък с автомобил в обкръжението на многобройна охрана.

На първия тур Марин льо Пен получи 46 процента от гласовете, което е двойно повече от резултата й на национално ниво от 21 процента. След гласуването Марин льо Пен обядва с кмета и ще отпътува към Париж. Тя ще изчака резултатите от гласуването в Шале дю лак, някогашна ловна хижа, използвана от император Наполеон Трети, във Венсенския лес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Славянин

2017.05.08 | 10:11

1
Уикилийкс пусна документи, които доказват, че Макрон е наркоман.

Добави коментар

Водещи новини