Феминизъм. Новият брой на списание L’Europeo

  • 05 май 2017 11:56

  • 1701
  • 0
Феминизъм. Новият брой на списание L’Europeo
©

Вече е в продажба новият брой на списание L`Europeo, който предлага уникални гледни точки и авторски анализи на феномена, наричан „най-значимата социална революция в историята“: Феминизма.

Днес изглежда невероятно, но само преди няколко десетилетия нежният пол беше лишен от правото на гласуване. Жените нямаха право да заемат административни, политически и въобще обществени позиции. Не се гледаше с добро око, ако въобще работят друго, извън домакинските задължения и отглеждането на потомството. В продължение на хилядолетия жените съществуваха като безгласна буква, сянка, опора, в най-добрия случай муза на своите мъже, които управляваха историята. През 20 в. обаче феминизмът промени мъжкия свят завинаги. Еманципацията и равенството между половете премина през културата и изкуството, модата, и политиката, за да роди изключителни истории и да осъществи една от най-съдбоносните трансформации в човешката цивилизация.

В настоящия брой 55 на L`Europeo можете да прочетете специални интервюта с Исабел Алиенде, Юлия Кръстева, Дубравка Угрешич, а авторите на списанието, сред които Виргиния Захариева, Димитър Коцев-Шошо, Бойко Василев, Драгомир Симеонов и др. представят забележителните истории на Жорж Санд, Вирджиния Улф, Коко Шанел, Симон дьо Бовоар и останалите жени и мъже, които промениха – и продължават да променят заобикалящия ни свят.

На страниците на „Феминизмът в своите различия“ семиотикът проф. Тереза де Лауретис отбелязва, че порното няма повече значение от това, което всяка отделна личност е склонна да вложи в него. Драгомир Симеонов влага значение и авторски талант в твърде любопитния жанр „феминистко порно“, а резултатът е трагикомичен опус за абсурдите на човешката природа.

Последвайте канала на

Novini.bg
1701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини