Любомир Илиев – Къдравия бил съветник на НДСВ

  • 06 януари 2012 20:14

  • 12812
  • 5
Любомир Илиев – Къдравия бил съветник на НДСВ
©

Професионална гимназия "Юрий Гагарин" в Монтана е едно от трийсетината училища, ремонтирани в края на мандата на правителството на НДСВ.

Във времената на "малките демонстрационни проекти" и "царските чешмички" Министерството на образованието и науката (МОН) обявява десетки малки обществени поръчки. Впоследствие ще се окаже, че до школските ремонти са се доредили и току-що регистрирани фирми, както и компании с широк предмет на дейност - от търговско посредничество до производство на облекло и фотографска дейност. Ще последват и разкрития, че тогавашната директорка на Дирекция "Инвестиционна политика" в МОН Ирена Ангелова е собственик на строителна фирма, което ще доведе до уволнението й.

Обществената поръчка за ремонта на монтанската гимназия печели специализираната в строителството компания "Алфатекс Л" ЕАД. Официален собственик на фирмата е 28-годишната Наталия Данаилова Георгиева. Изпълнителен директор е младият предприемач Любомир Илиев, известен още и като инициатор за създаването на "Българската асоциация за ромски бизнес" (впоследствие преименувана на "Българска асоциация за инициативен бизнес"). Илиев е бил обявяван за Ромски бизнесмен на 2006 година, а управляваната от него фирма печели обществени поръчки в най-различни сфери - болници, мини, електроцентрали, общински сгради. В началото на 2007 г. "Алфатекс Л" поема и довършването на новата сграда на ГКПП "Калотина". Любомир Илиев е съветник на депутата от НДСВ Йордан Мирчев, който оглавяваше парламентарната комисия по транспорт и съобщения в 40-ото Народно събрание.
Странни обстоятелства са заложени от просветните служители още при подписването на договора. Съгласно предварителните условия мащабният ремонт трябва да бъде извършен за 40 дни. Което, разбира се, не се случва. Работата в ПТГ "Юрий Гагарин" - Монтана, приключва чак в началото на 2006 г. Първоначалната стойност на договора между МОН и "Алфатекс Л" е за 368 563 лв., но след допълнителен втори договор сумата нараства до 442 276 лв. "Не е толкова важно, че сме закъснели малко. Много по-важно е, че работата е свършена качествено", констатира Илиев.

Информация за строителните обекти, които са гордост на фирмата, може да бъде намерена и в интернет сайта на "Алфатекс Л". Но вместо монтанското училище строителната компания рекламира на уеб страницата си успешно приключилия ремонт в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов" - София. От регистрите на обществените поръчки обаче може да се установи, че конкурсът за ремонта на НПГ "Ломоносов" не е бил спечелен от "Алфатeкс Л", а от друга компания - "Диел Трейд" ЕООД, с предмет на дейност "търговско посредничество с разнообразни стоки". Стойността на ремонта в елитната софийска гимназия надхвърля половин милион лева, а срокът за приключването му отново е бил изключително кратък - 45 дни. Договорът с МОН съдържа изрична клауза, че при изпълнение на ремонтните дейности няма да се наемат подизпълнители.

Последвайте канала на

Novini.bg
12812 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
С Кур До Колене

2012.05.31 | 12:54

3
Според мен този и той не се знае какъв е на мен ми прилиача повече на мароканец или алжирец които се мисли за ром
ГОШО

2012.05.31 | 12:54

5
За пари и ескимоси ще станат........нито тоя е циганин,нито оня Цветелин Кънчев.....ама за мангизи сигурно ще изкарат и родословни дървета още от Индия :)
boiko

2012.05.31 | 12:54

4
mangal we !!! http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fnagradite.bg%2Fvote%2Fpetar042-13648.html&h=AAQHGSVqK !!!!

2012.05.31 | 12:54

2
ебати мангалската даржава,която сме.
as

2012.01.09 | 15:43

1
mangal-syvetnik, kyde si bai To6ooooo

Добави коментар

Водещи новини