ВКС потвърди присъда от 18 години затвор на Георги Рудов, убил бездомник след запой

  • 04 май 2017 16:38

  • 4141
  • 0
ВКС потвърди присъда от 18 години затвор на Георги Рудов, убил бездомник след запой
©

Върховният касационен съд потвърди решение на Апелативен съд – Пловдив, потвърждаващо присъда на Окръжен съд – Пловдив, с която Георги Рудов е осъден на осемнадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата - Пловдив.

Окръжен съд – Пловдив признава Георги Рудов за виновен в това, че на 14.03.2015 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил В. С. от същото село, починал на 24.03.2015 г. в гр. Пловдив, поради което и на основание чл. 115 вр. чл. 54 от НК е осъден на осемнадесет години лишаване от свобода.

Към месец март 2015 година подсъдимият Георги Рудов живеел в село Цалапица, област Пловдивска, в къща с двор, заедно със сина си, свидетеля П. Р. Освен тях в къщата на подсъдимия към месец март 2015 г. живеел и В. С. , по прякор “Унгареца”. Същият бил познат на подсъдимия Рудов отдавна, още като приятел и на баща му, но живеел в тяхното село като бездомник, без да поддържа връзка с роднини. Подсъдимият Георги Рудов се смилил и прибрал В. С. през месец декември 2014 г. с намерението да го ангажира като свой работник в бъдещи начинания по обработка на земеделски земи. Между подсъдимия и неговия помощник нямало никакви проблеми. Както самият подсъдим, така и пострадалият, обичали да консумират алкохол, като Георги Рудов често организирал запои с компания свои приятели, с които системно злоупотребявал с алкохолни концентрати. След подобна злоупотреба той ставал агресивен, избухлив и конфликтно настроен.

На 14.03.2015 г. следобед подсъдимият Георги Рудов посетил магазин в село Цалапица. Купил бутилка водка и кока-кола, както и бабекова наденица. Срещнал свидетеля С. Дж. и го поканил у дома си да се почерпят с водката. Споделил с него, че е ядосан на В. С., защото наместо да купи хляб с парите, които му дал, той си купил ракия. Свидетелят С. Дж. и Георги Рудов седнали да се почерпят с водката в стаята на първия етаж. След влизането в нея подсъдимият се заел с отоплението на къщата, тъй като забелязал, че помпата на парното не работи. Приел това за грешка на В. С. и отишъл да го събуди в другата стая. Там го заварил да спи, след като бил употребил алкохол – концентрат от бутилка от около 500 милилитра, която бил оставил до леглото си, изпита около ¾.

След това започнал да го бие с ръце с шамари по главата още в кухнята. След това го издърпал в коридорчето пред нея, където му нанасял силни удари в главата с шамари и юмруци, токати, псувал и заплашвал, че ще изгони пострадалия. След това го съборил на земята, продължил да го удря и го ритнал няколко пъти. Впоследствие подсъдимият издърпал пострадалия и извън къщата - на двора, където продължил с нанасянето на силни удари в главата и тялото на пострадалия с ръце и крака и го потопил в шадравана. Удряйки силно пострадалия В.С. с ръце и крака, подсъдимият му причинил тежка контузия на главата, счупване на долната челюст в областта на левия ъгъл, счупване на носните хрущяли, счупване на множество ребра, напречно счупване на гръдната кост, контузия на белите дробове. Притискайки шията на пострадалия, подсъдимият Рудов му причинил счупване на гръкляна и счупване на подезичната кост. Вследствие на получените наранявания, пострадалият изпаднал в кома, като междувременно подсъдимият го прибрал вътре в къщата и го сложил да легне на леглото.

На следващата сутрин около 6.00 часа подсъдимият Георги Рудов отишъл да види пострадалия в стаята му. Притеснил се от неговото състояние и се обадил на телефон 112 за медицинска помощ. Около 6.30 часа в дома му била изпратена линейка, като пристигнали и полицейски служители на РУ на МВР – Стамболийски. По-късно пострадалият бил откаран с линейката на спешно медицинска помощ в УМБАЛ “Свети Георги” - гр. Пловдив, където въпреки оказаната му медицинска помощ починал.

Присъдата е окончателна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини