Тръмп и Абас с първа среща (галерия)

  • 03 май 2017 21:37

  • 3664
  • 1
Тръмп и Абас с първа среща (галерия)
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския изрази убеждение, че е възможно да се постигне мир между Израел и палестинците, предаде Франс прес. Тръмп прие в Белия дом палестинския президент Махмуд Абас. Това бе първа среща между двамата.

"Искаме да създадем мир между Израел и палестинците и ще успеем да направим това", заяви Тръмп след разговора с Абас. Той изрази увереност, че и израелците и палестинците имат желанието да постигнат мирно споразумение, предаде Ройтерс.

Тръмп каза, че не мисли, че постигането на споразумение в Близкия изток ще е толкова трудно, колкото хората си мислят.

Президентът каза, че е говорил с израелския премиер Бенямин Нетаняху и израелците и палестинците ще подновят процеса на преговорите за мир.

Говорейки за евентуалността от постигане на споразумение за мир между израелците и палестинците, Тръмп каза, че се надява, че "нещо страхотно може да се случи между израелците и палестинците" и припомни, че "ние от дълго време работим това да стане", предаде Асошиейтед прес.

Тръмп каза, че поема ангажимента да работи с лидерите на Израел и на палестинците за постигане на споразумение за мир. Той предупреди обаче, че лидерите трябва да намерят начин да спрат подстрекаването към насилие, предаде Ройтерс.

След срещата с американския президент, говорейки чрез преводач, Махмуд Абас пък изрази надежда за историческо мирно споразумение, което да бъде постигнато по време на президентството на Тръмп, предаде Франс прес.

Абас каза, че стратегическият избор на палестинците е да постигнат мир, основаващ се на решението с две държави, базирани върху границите от 1967 г., предаде Ройтерс. Президентът заяви, че мирно споразумение, базирано на решението за две държави, ще помогне и на борбата с тероризма.

Той каза, че палестинците отглеждат децата и внуците си в култура на уважаване на мира, допълва Ройтерс.

Абас каза, че палестинците признават Израел. Той обаче допълни, че е настъпило време за Израел да прекрати окупацията на палестинския народ и палестинските земи.

Палестинският президент изрази надежда, че израелците и палестинците ще успеят да разрешат проблема с бежанците и затворниците.

Абас каза, че вижда нови възможности за постигане на мир като резултат от решимостта на Тръмп да даде тласък на усилията в тази насока, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ОН

2017.05.04 | 19:51

1
пустият му тръмп,прост прост,обаче голяма овца ще излезе накрая.абе брачеде тези 1000 хиляди год. не могат да се понасят,че ти ли ще ги оправиш.я си гледай оградата с Мексико,направия(ако можеш)и пак ще си пишем.

Добави коментар

Водещи новини