Как бъдещето на автомобилите ще промени градовете

  • 03 май 2017 16:39

  • 2098
  • 0
Как бъдещето на автомобилите ще промени градовете
© Gensler

От запуснати бензиностанции до все по-малко хора, притежаващи автомобил, новите тенденции при превозните средства принуждават водещите световни архитекти и градски проектанти да преосмислят градовете на утрешния ден.

В продължение на повече от столетие шофирането е оформяло нашето поведение, а това поведение е формирало градове ни.

Със самоуправляващите се и с електрическите автомобили на хоризонта обаче, дали ще бъдат засегнати архитектурата и недвижимите имоти, след като шофьорите вече са заместени и не натискат педала на газта?

Това е въпросът, на който отговарят градски проектанти и архитекти, като Анди Кохен, главен изпълнителен директор на Gensler. Той разказва как навлизането на самоуправляващи се автомобили ще повлияе на околна среда.

"Всеки е съсредоточен върху технологиите", казва Коен, "но като архитекти ние трябва да се съсредоточим върху последствията върху изградената вече среда".

И тези последици са огромни. Съществуващите структури, като например бензиностанциите, могат да изчезнат или ще трябва да бъдат изцяло променени, за да обслужват електрическото бъдеще.

Намаленото претоварване може да отстъпи място на зелените пространства или пешеходни пътеки, тъй като безопасността елиминира необходимостта от широки пътища.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
2098 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини