Кои са новите лица в новия кабинет на Борисов

  • 03 май 2017 16:10

  • 8002
  • 1
Кои са новите лица в новия кабинет на Борисов
© Булфото (Архив)

И във втория кабинет на премиера Бойко Борисов остават вече утвърдени министри, които са били вече във властта. Няколко са обаче новите лица, които ще трябва да се занимават с проблемите в своите ресори. Въпреки че дълго време криеха за своето участие в новия кабинет, двамата съпредседатели на Обединени патриоти - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, все пак ще влязат в управлението и то като вицепремиери.

Красимир Каракачанов – вицепремиер и министър на отбраната

Роден е на 29 март 1965 г. в град Русе. През 1990 г. завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност история. Доктор по право на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Председател на ВМРО. Народен представител е в 38-то, 40-то, 43-то и 44-то Народно събрание. За него се знае, че има досие в Държавна сигурност. Занимавал се е с изследването на Македония.

Валери Симеонов - вицепремиер по демографската политика

Валери Симеонов е роден 14 март 1955 г. в Долни чифлик. Завършил е електроинженерство във ВМЕИ – София. Избран е за депутат в 43 и 44-я парламент. Симеонов започва политическата си кариера с "Атака", но по-късно се оттцепва от партията и влиза в конфликт с Волен Сидеров. През последната година двамата подобряват отношенията си и стават част от "Обединени патриоти" заедно с Красимир Каракачанов.

Цецка Цачева - министър на правосъдието

Родена е на 24 май 1958 г. в сeло Драгана, община Угърчин, област Ловеч. Завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел. Избрана е за председател на 41 и 43-тото Народно събрание. ГЕРБ издига Цачева за кандидат-президент, но губи изборите от подкрепения от БСП ген. Румен Радев. На предсрочните избори тази година Цачева не успява да влезе в парламента, като е изместена с преференция.

Валентин Радев – министерство на вътрешните работи.

Кадър на ГЕРБ, експерт в областта на вътрешен ред и сигурност. Роден е през 1958 година в Елин Пелин. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен с магистърска степен, офицер по артилерийско въоръжение – инженер по боеприпаси и химия на взривните вещества.От 1991 година е доктор, а от 1996 година е старши научен сътрудник II степен. Има няколко специализации в Русия, Канада, Чехия и Германия. Професионалната си кариера започва като началник на служба „Артилерийско въоръжение“ и стига до директор на Института за перспективни изследвания на отбраната

Николай Нанков – регионален министър

Роден е през 1983 година в Априлци. Има магистърска степен от СУ „Св. Климент Охридски" по специалността „Регионално развитие и управление". Бивш областен управител на Ловеч. Бил е зам.-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Бисер Петков – социален министър

Роден е в Монтана. Завършва ВИИ "Карл Маркс" (сега УНСС) със специалността "Икономика и организация на вътрешната търговия", степен магистър. Той е и доктор по икономика. През 2002 и 2003 г. е председател на Държавната агенция за осигурителен надзор към Министерския съвет. Настоящ шеф на Националния исторически институт.

Красимир Вълчев – образованието

Доказал се експерт в сферата на образованието. Работи в МОН като главен секретар. По професия е финансист.

Николай Петров – здравеопазването

Роден е на 29 август 1959 г., в Средец. Завършва медицина във ВМИ – Варна през 1985 г. Работи като клиничен ординатор (1989-1991г.), началник на Отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение – Военна болница, Бургас (1991-1992 г.); ординатор, асистент, старши и главен асистент във ВМА – София (1992-2004 г.). През пролетта на 2014 година проф. Николай Петров е назначен на длъжност „Началник на Военномедицинска академия” и удостоен с висше офицерско звание ”бригаден генерал”.

Нено Димов – екоминистър

Роден е през 1964 г. в София. Магистър по математика от СУ “Св. Климент Охридски” от 1991 г. Доктор по физика на БАН от 1997 г. Бил е главен секретар в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), а по-късно и зам.-министър. Влиза в политиката като част от правителството на Иван Костов. Бил е и депутат от ДСБ.

Емил Караниколов – министър на икономика

Роден е на 3 юни 1980 г. Завършва Право в УНСС през 2001 година. Той е юрисконсулт. Работи и в Столичната община, а от 2006 г. е сътрудник в кабинета на зам.-кмета по сигурността Юлия Ненкова.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
8002 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.03 | 22:41

1
все тая , каквото им каже бкп и куките от дс - това ще правят..., нали затова са набутани там...

Добави коментар

Водещи новини