Вижте с колко трябва да расте заплатата ни и как ще усетим, че има справедливост в България (видео)

  • 02 май 2017 08:49

  • 17709
  • 10
Вижте с колко трябва да расте заплатата ни и как ще усетим, че има справедливост в България (видео)
© novini.bg

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров коментира в интервю за novini.bg какво трябва да направи бъдещият кабинет в социалната политика, за да се повишат доходите на българите и как те да разберат, че наистина има справедливост в България. Той разкри пред камерата ни и помъдрял ли е Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„Липсва ни ясна визия за индустрията. В икономиката има доста малко неща, които касаят стратегия за възстановяване и развитие на индустриалната база в България. Без индустрия няма качествени работни места и добри доходи“, напомни първо той.

„Енергийният сектор – има доста работа и там“, поясни Димитров: „Енергийната стратегия трябва да каже как ще се справим с вредните емисии, какво мощности ще развиваме и каква цена ще има на ел. енергията за бизнеса, за домакинствата и как ще бъдат подпомагани бедните“.
„И вече стигаме до социалната политика, която според нас трябва да бъде погледната малко по-дълбоко“, категоричен е синдикалистът. „1500 лв. средна заплата и 650 лв. средна пенсия – тези числа не са толкова амбициозни, колкото може да постигне България, но при използване на растежа на икономиката ни може да има много по-високи резултати. Всички знаем, че има изоставане на доходите в момента. Така че при една нова политика на доходите и по – амбициозна индустриална политика, в сферата на доходите може да се постигнат по – високи числа. Напълно възможно е със 100 лв. – 120 лв. да расте всяка година всяка една заплата. И това е възможно с поредица стъпки“, обясни Пламен Димитров.

„Трябва да се върви към реформи. Реформата в социалното подпомагане е крайно належаща. Има редица злоупотреби в тази система и това го знаем всички. Има нужда от цялостно пренастройване – всеки гражданин да получава пари, които да му гарантират доход в рамките на прага на бедност“, обясни той.

„Трябва да се прегледат инвалидните пенсии – там също има злоупотреби, но и не трябва да очакваме, че на хората без крайници ще им пораснат такива“, напомни лидерът на КНСБ.

„С новата политика по доходи, за която ние говорим и ако това се чуе, ще дадем усещането на българите, че има справедливост в България, защото в момента я няма“, категоричен е Димитров.

На въпрос дали синдикатите дават срок на бъдещото правителство, Пламен Димитров отговори, че въпросният първи срок самият бъдещ кабинет си го дава – един месец, в който да се разработи детайлната управленска програма. „Ние искаме в този срок да бъде използвано това, което ние казваме заедно с бизнеса. И тук не говорим за лявото и дясното, а за ефективни решения. Виждам помъдряване в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и неговото послание за отговорност ме карат да очаквам стъпки в положителна насока“, заяви още лидерът на КНСБ пред novini.bg.

Последвайте канала на

Галя Георгиева
17709 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2017.05.03 | 13:30

10
ЗА ДА УСЕТИМ СПРАВЕДЛИВОСТ ТРЯБВА ДА ПРАТИМ КОМУНИСТИТЕ ПРИ ЛЕНИН.

2017.05.02 | 22:26

7
Искаш да кажеш всички, начело със сегашните управляващи!

2017.05.03 | 13:30

9
Не случайно навсякъде в Европа пък и в нашата територия бълг. работник е наричан "белият роб"

2017.05.02 | 22:26

8
Ти си една долна подлога на БайХой и робовладелците.Закривайте тия безполезни синдикати.

2017.05.02 | 22:26

6
и с вашата ;политика за доходите; ще стане като тази на ;патриотите; , мислите ли че ;родата; узурпирала всякакви постове и финансови лостове ще позволи да се живее нормално ? та точно това е силата им за контрол и страх , от там идва и наглоста и презрението към обикновените Хо
С Д С

2017.05.02 | 22:26

5
Страната с най гладния народ - ти мръдна ли си пръста за промени - не

2017.05.02 | 16:54

3
Я ДА ВИДИМ КАК ЕДИН КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРАЗИТ ОБЯСНЯВА КОЛКО ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ И ПЕЧЕЛЯТ ХОРАТА?

2017.05.02 | 16:54

4
А я ти многознайко соросоиден, ми обясни Тиквата проста капиталистически паразит ли е или комунистически,че аз нещо не се сещам!!!????

2017.05.02 | 16:53

2
Боеко Магнолиев Бориславов няма да позволи, нали той иска разруха и бедност....надеждата ни е Ердоганя да махне границата и да измете всички гербаджии и олигарси
нинов

2017.05.02 | 16:53

1
лъжец

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини