Близо 400 дървета бяха засадени в зоопарка в София (снимки)

  • 02 май 2017 08:07

  • 4773
  • 1
Близо 400 дървета бяха засадени в зоопарка в София (снимки)
© Novini.bg

Озеленяването в града ни продължава. Над 250 доброволци запретнаха ръкави на 1 май и посадиха 400 дръвчета и няколкостотин храсти в Зоопарк София.

Тон на залесяването беше даден с шопско хоро, на което се хванаха част от доброволците и много деца, които придружаваха родителите си в празничния ден. На всички тях бяха раздадени инструменти, а всеки получи възможност да посади дръвче. Доброволците, сред които бяха и част от екипа на Novini.bg, почистиха и нежеланата растителност и боклуци в Зоопарк София.

Около двата входа на зоопарка бяха засадени червени дъбове, листата на които, през есента стават в пурпурночервен цвят, както и дървовидни ружи и планински лимон.

Това добро дело се организира в партньорство от КОГАТО СТАНЕМ 100 000 - ЩЕ ПОСАДИМ ГОРА, Столична община и Зоологическа градина София. То е част от кампаниите #СофияЧисти и #НационалнаЗалесителнаКампания.


В деня на Земята на 22 април над 500 човека се включиха в инициативата, която се проведе в Западен парк. Там те засадиха величествени дъбове, вечнозелени смърчове и борове, красиви явори, цъфтящи кестени, ароматни липи и др.

Активистите обещават зелените кампании да продължат и наесен.

Автори: Борислава Замфирова, Нора Виткова

Последвайте канала на

Novini.bg
4773 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба гицка

2017.05.02 | 09:33

1
а пък във Варна изсякохме повече от 400 дървета само в морската градина, а из града ..... - браво на отдел озеленяване към общината - ако е засадила поне 20 броя

Добави коментар

Водещи новини