Ердоган: Турската офанзива срещу сирийските кюрди ще продължи

  • 30 април 2017 16:40

  • 15162
  • 3
Ердоган: Турската офанзива срещу сирийските кюрди ще продължи
© Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви, че ще продължи с военните действия срещу кюрдските активисти в Ирак и Сирия и че американската подкрепа за подобни групи "трябва да приключи".Той допълни още, че ще обсъди този въпрос на срещата си с американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския следващия месец, предаде БНР.

Много ни натъжава фактът, че американски знамена се вееха на конвоя на организацията на тези плъхове - сирийските кюрдски отряди за народна самоотбрана. Процесът, започнал по време на мандата на г-н Обама, продължава и днес. Това трябва да приключи. А ако не - проблемите в района ще продължат, а САЩ също ще бъдат обезпокоени, заяви Ердоган.

САЩ осигуряват въздушна и обща подкрепа за кюрдските сили, които воюват с "Ислямска държава". Турция, която е член на НАТО, счита сирийските кюрди за продължение на турското кюрдско бунтовническо малцинство и ги бомбардира миналата седмица. Оттогава американски войници патрулират по границата между Сирия и Ирак.

Ердоган заяви, че Турция "ще бъде принудена да продължи" с офанзивата си. Ще бъдем принудени да продължим с офанзивите си, като тази, която стана в Синджар. Няма да казваме дата и час. Но ще знаят, че турските военни могат да отидат на подобни места по всяко време. Те трябва да живеят в страх, вместо ние да живеем в тревога, подчерта турският президент.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15162 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
шибаните чифути

2017.09.16 | 18:18

3
създадоха ЕрДоган ,сега те да се оправят с него.

2017.09.16 | 18:18

1
Турция с някои кюрди и лидерайим барзани се разбира но има проблеми с терористите на йпг пкк не напада сичките кюрди дасе оточну
нещо си се объркал

2017.09.16 | 18:18

2
ердоган трепе ВСИЧКИ кюрди ,а спонсорира главорезите от Ал Нусра. Чети повече и се научи да пишеш.

Добави коментар

Водещи новини