Откриха отвлечената 5-годишна Алейна (снимка)

  • 29 април 2017 18:13

  • 120958
  • 4
Откриха отвлечената 5-годишна Алейна (снимка)
© Фейсбук

Образувано е досъдебно производство заради изчезнало снощи дете в Търговище. Петгодишното момиче бе открито след акция на полицията, противопожарната служба и десетки граждани, съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

Сигналът за изгубило се в централната градска част момиче е подаден снощи около 21.35 часа на тел. 112 от майка му. Незабавно са предприети действия по издирването на детето. В акцията участва целият наличен състав на Районното управление на полицията в Търговище, екипи на противопожарната служба, използвано е и служебно куче. Вестта за изчезналото дете разтревожи търговищенци и стотици граждани се включиха в издирването му.

Час след полунощ детето е намерено в град Лозница и впоследствие е предадено на родителите си. То е било в добро здравословно и общо състояние.

За изясняване на обстоятелствата по случая е образувано досъдебно производство. Всички действия по разследването се извършват под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Търговище, информират още от ОД на МВР.

Снимката на малката Алейна бързо обиколи социалните мрежи, а много жители на Търговище започнаха да я търсят. Липсата на официална информация доведе до разпространяване в интернет на версии по отвличането на детето, отбелязва Дарик.

Според едни, момичето е било отвлечено от педофил. Друга версия разказва, че детето е отвлечено от мъж и жена. Те не били близки, а жената имала психични проблеми. Мъжът бил нает да закара с автомобила си жената до Лозница, като тя твърдяла, че детето е нейно. Шофьорът, след като разбрал истината за детето, съобщил на полицията.

От Районната прокуратура в Търговище, която ръководи разследването, отказаха коментар по случая.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
120958 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.06.08 | 23:07

4
Дайте извършителя на нас,на площада

2017.06.08 | 22:34

3
линч

2017.06.08 | 22:34

2
Кютек
Димитър Борисов

2017.04.30 | 20:11

1
Делото е на път да бъде потулено и да не се вдига много шум.

Добави коментар

Водещи новини