Голямо задръстване затруднява движението по Е-79

  • 29 април 2017 13:17

  • 33321
  • 0
Голямо задръстване затруднява движението по Е-79
©

Голямо задръстване силно затруднява движението по международния път Е-79 край Мездра.

Опашката от пътуващи за София автомобили вече е пет километра, предаде bTV.

Причината за блокадата е разчистване на скални отломки от алпинисти. Преди няколко дни полицейски автомобил пострада заради скалните късове на това място.

Проблемът е, че шофьорите не знаят какъв е проблемът, някои търсят обходни маршрути, за да продължат към столицата.

Към момента трафикът по основните пътни артерии и автомагистрали е нормален, съобщиха от пресцентъра на МВР. Осигурено е оптимално полицейско присъствие, засилен е контролът по основните пътища на страната. Пътните полицаи ще следят основно за превишена скорост, употреба на алкохол и правоспособност.

Пътните полицаи напомнят на водачите да шофират със съобразена с пътните условия скорост, да спазват дистанция и да проявяват толерантност и търпение в ситуациите, при които би се наложило изчакване в някои участъци.

Сигнал за самокастрофирал автомобил на главен път Е-79 Мездра - Ботевград, в района на Копяновец, е подаден преди 13 часа. По първоначални данни няма тежко пострадали. Поради свлачищни процеси, на 2-3 км преди Мездра, пътни полицаи регулират движението на моторни превозни средства.

Интензивно е движението на моторни превозни средства по гранично-контролните пунктове. На ГКПП – Капитан Андреево - 4 км колона от товарни автомобили на изход, съобщават от ГД“Гранична полиция“, допълват от полицията.


 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
33321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини