Руският космонавт Падалка обвини ръководството си в лъжи и връзкарство

  • 28 април 2017 17:21

  • 2411
  • 4
Руският космонавт Падалка обвини ръководството си в лъжи и връзкарство
© Getty Images

Полковникът от ВВС на Русия Генадий Падалка, който напусна днес, 28 април, отряда на космонавтите, написа обръщение с критика към ръководителя на Центъра за подготовка на космонавти (ЦПК) Юри Лончаков и призовава да бъде уволнен.

Писмото е публикувано в четвъртък, 27 април в "Московски комсомолец", пише nauka.offnews.bg.

Генадий Падалка е рекордьор за обща продължителност на престой в орбита. Общо неговите космически полети продължават 878 дни. 58-годишният астронавт прави първия си полет през 1998 година. И напуска групата на "Роскосмос" на 22 април, оплаквайки се от безделие и липса на работа.

"Поразява нивото на цинизъм и липса на всякаква съвест, - коментира Падалка. - Той като лидер трябва да бъде колкото се може по-бързо отстранен, а с него и част от екипа, който е формиран не по някакъв принцип на професионализъм и авторитет, а на лоялност, лична преданост и връзкарство. В противен случай в центъра ще го "загробят" окончателно".

След него от "Роскосмос" са уволнени още трима космонавта - Сергей Волков и Александър Самокутяев и Сергей Ревин. Според руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, причината за съкращението е планирано подмладяване на персонала.

Писмото на Падалка е в отговор на изявление на Лончаков на сайта на Центъра за подготовка на космонавти, което бе публикувано във връзка с напускането на редица космонавти от отбора.

Последвайте канала на

Novini.bg
2411 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БАН

2017.05.02 | 14:52

4
и тука като пенсионират дъртите и те така реват
Крум Усаински-Крупник

2017.05.02 | 14:51

3
Цървули!!!Явно хората не се кланят на Плешивото Кремълско джудже!!!А иначе,в Росавиокосмос е същата кочина,както в цялата Фалирала-Сибирско-Азиатска Кочина!!!Няма пари,няма кадърни хора,няма и спирт за горене!!!

2017.05.02 | 14:51

2
Типично за Русия. Страната на диктаторите и мафията!
Крум Усаински - Крупник

2017.05.02 | 11:56

1
Много обичам рязани да ми се празнят в устата и на обичките, на снимка на ердоган си бия чекии.

Добави коментар

Водещи новини