Шест души от организирана престъпна група са обвинени в каналджийство (снимки)

  • 28 април 2017 15:30

  • 1633
  • 0
Шест  души от организирана престъпна група са обвинени в каналджийство (снимки)
© Районна прокуратура – Средец

Районна прокуратура – Средец повдигна обвинения на шестима души, който са подпомагали 7 граждани на Р. Ирак и трима на Р. Афганистан да пребивават и преминават през границата на страната. Те са задържани при, проведена под надзора и ръководството на Прокуратурата, специализирана акция на служители на ДАНС и ОД на МВР –Бургас. Новината съобщиха Апелативният прокурор на Бургас г-н Любомир Петров, неговият заместник, г-жа Йовита Григорова и Директорът на ОД на МВР –Бургас, старши комисар Калоян Калоянов по време на среща с медиите днес.

Прокурор Петров посочи, че задържаните са обвиняеми по две досъдебни производства, като и двете дела се провеждат под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Средец. Той добави, че се работи и е възможно двете досъдебни производства да бъдат обединени. Всички обвиняеми са привлечени с обвинения по чл.281 ал.ІІ от НК, като предвиденото в закона наказание за престъплението е „лишаване от свобода“ за срок от 1г. до 6 г. и „глоба“ от 5 000лв. до 20 000лв.


Снимка: Районна прокуратура – Средец

Обвинения са повдигнати на Георги Панчев (на 28г. от с. Житосвят, общ. Карнобат), на когото е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Димитър Стоянов ( на 43г.от гр. Карнобат), който е задържан за 72 часа и спрямо когото предстои да бъде внесено искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“.

По второто досъдебно производство са повдигнати обвинения на Филип Боянов (на 30г. от гр. Средец), Ради Гарджев(на 39г. от гр. Карнобат), Дарина Косева ( на 32г. от гр. Бургас), Андрей Тодоров ( на 33г. от гр. Средец). Всички те са задържани за 72 часа и предстои да бъде внесено в съда искане за определянето на постоянни мерки за неотклонение спрямо тях.

Прокурор Петров добави, че ако в процеса на разследване бъдат установени данни, че се касае за ОПГ, е възможно делото да бъде прехвърлено на Специализираната прокуратура, която е компетентна в такива случаи.

Старши комисар Калоянов съобщи, че е разкрита цялата организация, а всеки от задържаните е имал точно място е схемата. Тя е включвала посрещането на чужденците в пограничните райони и извозването им до град София, както и че при извършването на арестите, част от задържаните са оказали съпротива на органите на реда.

Прокурор Петров каза още, че се изясняват сумите, които е трябвало да получат обвинените, както и начинът, по който е трябвало да бъдат получени, но е категоричен, че става дума за получаване на имотна облага от страна на обвиняемите.

Прокурор Петров запозна журналистите и още един случай, при който лишеният от свобода Георги Димитров, който е бил в отпуск, но се е укрил и не се е завърнал в Затвора Бургас, е бил задържан в къща, намираща се в с. Черница, общ. Сунгурларе. В същата къща са открити, огнестрелни оръжия, муниции, наркотични вещества, прекурсори, пособия за изработка на наркотични вещества и множество крадени вещи.

Старши комисар Калоянов добави, че осъденият Димитров е приведен в затвора. Налице са данни, че откритите оръжия са били преправени в бойни, а част от откритите вещи са отнети от гр.Бургас и региона.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини