Китайски учени присадиха глава на плъх върху друг плъх (снимки)

  • 28 април 2017 13:23

  • 11627
  • 2
Китайски учени присадиха глава на плъх върху друг плъх (снимки)
© Getty Images

Учените от Китай са направили забележителен пробив при присаждането на глава на един организъм към този на друг, пише Futurism.

Те присадиха главата на по-малък плъх върху тази на по-голям, като крайният резултат е плъх с две глави. Плъховете не са оцелели дълго време, но това никога не е било целта. Все още има много технически и научни въпроси, които трябва да бъдат решени преди да бъде успешно извършена трансплантация на глава на живи организми.

Целта на този конкретен експеримент беше проста: изследователите искаха да разберат дали могат успешно да трансплантират главата без да повреждат мозъка поради прекомерна загуба на кръв. И те го направиха. Те успяха да прикрепат кръвоносните съдове на донорите по време на трансплантацията, като по този начин избегнаха всякакава загуба на кръв, която би могла да увреди мозъка.

Този доста шокиращ експеримент може един ден да бъде полезен при трансплантации на човешки глави.

Снимки:  CNS Neuroscience and Therapeutics

Виж още: Вижте интервюто с човека, който се съгласи да си присади глава

Единственият човек в света, който е готов да се подложи на трансплантация на глава е 31-годишен руски компютърен специалист Валерий Спиридонов.Тежката мускулна атрофия не го отделя от инвалидната количка, а лъч надежда вижда в революционната идея на италианския неврохирург Серджо Канаверо да присади глава към тяло. Операцията е планувана за 25 декември 2017-та.

Последвайте канала на

Novini.bg
11627 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Присадили

2017.09.30 | 19:08

1
са главата на Местан върху Плевнелиев??

2017.09.30 | 19:08

2
Не си разбрал, операцията е Боковата тиква върху туловището на Кой?

Добави коментар

Водещи новини