Шефът на Френския национален фронт се оттегли заради съмнения за нацистките газови камери

  • 28 април 2017 12:43

  • 2408
  • 3
Шефът на Френския национален фронт се оттегли заради съмнения за нацистките газови камери
© gettyimages (архив)

Назначеният за изпълняващ длъжността (и.д.) председател на Националния фронт Жан-Франсоа Жалк след временното оттегляне на Марин льо Пен вече напусна поста, след като се появиха информации за изразени от него в миналото съмнения за нацистките газови камери, предаде АП.

Заместник-председателят на партията Луи Алио и партньор в живота на Марин льо Пен потвърди за телевизия Бе Еф Ем, че Жалк напуска заради изказванията си, направени в интервю през 2000 г. Задълженията на и.д. председател ще изпълнява Стив Бриоа. Жалк пое поста миналата седмица, след като Марин льо Пен временно се оттегли от ръководния пост, за да може да се съсредоточи върху президентската кампания преди балотажа. Отричането на Холокоста е престъпление във Франция.

Льо Пен положи огромно старание да изчисти имиджа на партията, омърсен от расизъм и антисемитизъм в миналото. Тя ще се изправи срещу центриста Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на на втория тур на президентските избори на 7 май.

Последвайте канала на

БТА
2408 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
House M.D.

2017.04.29 | 22:49

3
Говоренето на Истината е престъпление не само във Франция. Истината се защитава сама. Само лъжата се нуждае от подкрепата на властта.
трънки и глогинки

2017.04.29 | 13:50

2
Траверсата губи тотално и се чуди къде да се завре , след като години наред лъжеше французите , че ще измете политическата класа и ще стане президент -- народа много я обичал и вярвал !
Какво се оказва,

2017.04.29 | 13:50

1
че и там е като при нас. Семейството си прави каквото си иска, а глупа ц ите гласуват за тях. Шуробаджанащина.

Добави коментар

Водещи новини