Нова електростанция с безплатен заряд пред НДК

  • 28 април 2017 12:39

  • 2133
  • 1
Нова електростанция с безплатен заряд пред НДК
©

Мрежата от електростанции с безплатен заряд се увеличава с още една локация – Националният дворец на културата (НДК). НДК ще бъде домакин на най-важното събитие за България през 2018 г. – Председателството на Съвета на ЕС. Част от проекта за реконструкция на сградата включва нова стратегия за енергийна ефективност, която ще намали драстично консумацията на ток и топлоенергия.

Зарядната станция, предоставена от КИА Моторс България, е монтирана в непосредствена близост до вход А3 и дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили, като за 40 мин. клиентите могат да заредят 20% от капацитета на батерията си. По този начин те ще гарантират безпроблемно използване на своите електромобили в рамките на деня. За пълен заряд са необходими 5 часа.

Храбрин Иванчев, Изпълнителен директор КМБ; Мирослав Боршош, Изпълнителен директор НДК

Изпълнителният директор на КИА Моторс България, г-н Иванчев, заяви: „Позиционирането на електростанция с безплатен заряд е част от проекта на КИА Моторс България за изграждане на мрежа от електростанции на територията на страната. За нас това е 6-тата локация в София, като до края на годината планираме инсталирането на поне още 5. Партньорството ни с НДК - най-голямата институция за култура в България, е поредната крачка напред в изпълнението на амбициозния ни план. Още повече, че инициативата съвпада с представянето на пазара на новия електрически Соул с пробег от 250 км с едно зареждане. До 2020г. зелената гама на КИА ще включва 11 изцяло нови модела.”

„НДК подкрепя зелените каузи, защото вярваме, че на тях принадлежи бъдещето на Европа и света. Електрическите автомобили означават повече тишина и свеж въздух в нашия град и е прекрасно, че има компании, които инвестират в насърчаване на употребата на електромобили. Проектът е част от разгръщането на партньорствата между НДК и отговорния бизнес, обосновани от мисията на НДК да предоставя модерни, висококачествни услуги на своите посетители и клиенти”, сподели изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

Към момента електростанции с безплатен заряд са монтирани пред търговско-сервизния комплекс на КИА в София, Таксиметрова компания Йелоу 333, България Мол, Булстрад АД – централен офис и централния офис на Дарик радио. КИА Моторс България сключи договор и с туристическия холдинг "Виктория Груп" за поставянето на станция пред всеки един от хотелити на компанията в София, Пловдив, Пампорово, Слънчев бряг и Елените. Не само клиентите на марката, но и всички потребители на електромобили ще имат възможност да зареждат безплатно своите електрически превозни средства във всички търговски представителства на КИА на територията на страната ( https://kia.bg/dealers/).

През следващите 5 години зелената гама на КИА ще включва 11 изцяло нови модела. Разширената екологична линия ще предложи на потребителите модернизирани двигатели, от хибриди и плъг-ин хибриди до 100% електромобили и автомобили с горивни клетки. Целта на компанията е 25% оптимизация на средната горивна ефективност спрямо нивата от 2014г.

КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ е българско акционерно дружество, създадено през 2002 година с цел да представлява южнокорейската автомобилна компания KIA MOTORS CORPORATION. КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ продава на територията на страната пълната гама превозни средства и резервни части, произведени от KIA MOTORS CORPORATION, и извършва гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване на всички автомобили KIA.  КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ разполага с 13 регионални представителства в страната, в градовете: София, Пловдив, 2 Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Габрово, Враца, Казанлък и Сливен. Дилърите на компанията имат собствени автосалони и сервизни бази, и квалифициран персонал, който обслужва клиентите освен в посочените градове и в близките населени места.

Последвайте канала на

Novini.bg
2133 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
нинов

2017.04.28 | 16:59

1
Безплатен обяд няма

Добави коментар

Водещи новини