В Молдова арестуваха министъра на транспорта и шефа на пътната администрация

  • 27 април 2017 19:35

  • 1221
  • 0
В Молдова арестуваха министъра на транспорта и шефа на пътната администрация
© gettyimages (архив)

Министърът на транспорта и управлението на пътищата на Молдова Юрий Киринчук бе арестуван днес по подозрение в корупция и злоупотреба с еврофондове. Това съобщи Националният анкикорупционен център (НАЦ), предаде БТА, позовавайки се на АП и ТАСС.

Задържан е също ръководителят на държавната пътна администрация Вячеслав Телеман. Извършени са обиски в работните кабинети на двамата и в офисите на две частни компании, чиито собственици също са задържани. Докато агенти на НАЦ с маски на лицата извеждаха Киринчук от сградата на министерството, той каза пред събралите се журналисти, че задържането му е "политическо шоу". По-рано президентът на Молдова Игор Додон поиска оставката на Киринчук, като го обвини в корупция. Но проевропейското парламентарно мнозинство не допусна неговото отстраняване. Миналата година Киринчук написа в профила си във "Фейсбук", че сближаването на Молдова с Русия е "най-голямата от злините, които могат да се случат на гражданите на републиката, откак тя е независима", посочва ТАСС.

На проява в Кишинев по случай 25-годишнината на дипломатическите отношения между Молдова и Русия днес президентът Додон заяви, че отношенията между двете страни ще укрепват въпреки опитите на някои политици да скарат двата народа. АП допълни, че на пресконференцията на НАЦ не са били дадени подробности за предполагаемата злоупотреба с еврофондове. Към министъра на транспорта не са предявени официално обвинения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1221 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини