Осуетиха опит за измама при транспортиране на дървесина

  • 27 април 2017 19:25

  • 2013
  • 2
Осуетиха опит за измама при транспортиране на дървесина
©

След проверка в системата за електронни превозни билети и сигнал, подаден на тел. 112, Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ и Регионалната дирекция по горите /РДГ/ - Благоевград, предотвратиха опит за измама при транспортиране на дървесина, съобщи преслужбата на ЮДЗП.

На 26 април около 19.00 часа на автомагистрала "Струма" са видени два автомобила, превозващи дървесина към Благоевград, и заради съмнение в редовността на товара е направена справка в публичния електронен регистър, се посочва в съобщението. Данните от системата са дали основание да се смята, че натоварената дървесина не отговаря по обем и качество на издадените електронни превозни билети.

При постъпване на сигнала още същата вечер служители на ЮЗДП и РДГ - Благоевград, се спрели автомобилите, които транспортирали дървесина от Държавното горско стопанство /ДГС/ - Самоков, до цех за преработка в гр. Разлог. Съставен е констативен протокол, с който временно е иззета дървесината до изясняване на случая. Днес комисия от ЮЗДП, ДГС - Самоков, и РДГ - Благоевград, е извършила пълно измерване на обема и оценка на натоварената дървесина. След приключване на проверката ще бъде предоставена допълнително информация, съобщават още от ЮЗДП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2013 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Веселин Василев

2017.04.28 | 18:47

2
спряха 1 на 10000 = "браво"
4EPA

2017.04.28 | 18:47

1
i ko nishto krajbite prodaljavat

Добави коментар

Водещи новини