Министрите на външните работи от ЕС демонстрираха единство преди срещата на върха за Брекзита

  • 27 април 2017 18:14

  • 1165
  • 0
Министрите на външните работи от ЕС демонстрираха единство преди срещата на върха за Брекзита
© gettyimages (архив)

Министрите на външните работи на оставащите 27 страни в ЕС изразиха пълна подкрепа за проектодокумент с ръководните принципи в преговорите с Великобритания за излизането й от съюза.

Това заяви днес Луис Грек, вицепремиер на Малта, която е ротационен председател на ЕС, предаде БТА, цитирайки ДПА. "Днешната среща беше забележителна от гледна точка на това, че отправи безпрецедентен сигнал за доверие, единство и консенсус сред 27-те", заяви Грек след срещата. "Смятам, че това е много добро начало за тези сложни преговори, които ни предстоят. Всички делегации споделиха цялостното доверие към ръководните принципи (за преговорите) и изразиха пълната си подкрепа."

Министерската среща в Люксембург имаше за цел да оформи окончателния вид на ръководните политически принципи за условията за излизане на Великобритания. Това стана преди срещата на върха в събота, на която лидерите на оставащите в ЕС страни възнамеряват официално да подкрепят документа, с което ще се направи и първата значителна стъпка в двегодишния преговорен процес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини