ЕП поиска да се спрат отрицателните практики на пазара със земеделска земя (видео)

  • 27 април 2017 15:30

  • 1805
  • 2
ЕП поиска да се спрат отрицателните практики на пазара със земеделска земя (видео)
©

Европейският парламент поиска Европейската комисия да вземе мерки за овладяване на свръхконценцентрацията на земеделска земя в Европейския съюз и да се спрат отрицателните практики на пазара с нея.

Един от съдокладчицитие - българският евродепутат Владимир Уручев каза, че една от мерките може да бъде събирането от Европейската комисия на данни за покупните цени, арендите и пазарното поведение на собствениците и арендаторите и докладването резултатите. Уручев отбеляза и връзката между концентрацията на земеделска земя и директните европейски плащания.

"Настояваме в този доклад Европейската комисия да разработи много точни критерии за това кое в националното законодателство е допустимо с оглед да не се нарушава европейското законодателство, най-вече в областта на свободата. Свободата на движение на капитали се засяга най-вече. За да може новопостъпилите държави-членки - почти всички от тях имат процедура за нарушения - да могат тези държави да си променят законодателството спрямо тези критерии и да се избегнат такива процедури за нарушения", обясни Уручев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1805 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ибаха мамата

2017.04.27 | 23:58

2
на държавата тези от ЕП.

2017.04.27 | 23:58

1
ДОКАТО НЕ СЕ ИЗРАВНИ ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НИКАКВО ОТВАРЯНЕ НА ПАЗАРА ЗА ЗЕМЯ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини