Светла Бъчварова и Делян Добрев сами се отказват от депутатския си имунитет

  • 27 април 2017 12:06

  • 1432
  • 1
Светла Бъчварова и Делян Добрев сами се отказват от депутатския си имунитет
©

Светла Бъчварова сама ще се откаже от депутатския си имунитет. Това каза тя пред журналисти в парламента и подчерта, че го е правила и преди.
Главният прокурор поиска имунитета на трима народни представители - Веселин Марешки/"Воля"/, Светла Бъчварова-Пиралкова/"БСП за България"/ и Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:/ГЕРБ/ по-рано днес.

Бъчварова е подсъдима по дело в СГС. То е за сключване на неизгодни сделки.
Депутатът обясни, че не се е отказала по-рано от имунитета си, защото, по думите й, "тогава не беше конституционно". Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и той върви по същата процедура, добави тя.

На свой Добрев припомни, че още в понеделник сам се е отказал от депутатската си защита. Върнах имунитета си без никой да ми го иска на основание искането от предишния парламент, надявам се прокуратурата по най-бързия възможен начин или да прекрати разследването, или да внесе обвинение в съда, за да мога да докажа своята невинност, коментира той.

В съобщението на прокуратурата се посочва, че поисканият имунитет се основава на доказателства, събрани от СГП за извършено от Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма престъпление умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК ЕАД в размер на 4 561 697, 27 евро.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1432 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.27 | 13:53

1
Тия са с протекцията на мафията и предварително са сигурни как ще завърши процеса срещу тях затова са и толкоз смели.

Добави коментар

Водещи новини