Фандъкова: 7 млн. лева са нужни за видеонаблюдението в София

  • 27 април 2017 12:00

  • 3172
  • 1
Фандъкова: 7 млн. лева са нужни за видеонаблюдението в София
© Булфото (архив)

През 2016 г. на територията на София са проведени 2979 масови мероприятия. Средно на територията на столицата са се провеждали около 2 протеста или митинга на ден. Това каза кметът на София по време на извънреднo заседание на Столичния общински съвет“.

„Сигурността е ключов приоритет за всеки един град. За нас, от Столичната община, сигурността е на първо място. Мерките за гарантиране на сигурността на гражданите са в центъра на нашето внимание години наред“, посочи Фандъкова.

По думите ѝ когато се говори за ключов приоритет е важно да се каже, че всички тези мерки изискват сериозни инвестиции.

Тя предупреди, че с оглед председателството на България в ЕС се изискват нови мерки за сигурност със сериозни бюджети. По думите й 7 милиона лева са нужни за видеонаблюдение, като 3 милиона от тях трябва да бъдат заделени за общинската полиция.

По думите й всички допълнителни мерки, свързани с председателството на България на ЕС са съгласувани с МВР и СДВР. „Няма как без отлична координация между всички институции да разчитаме на сигурност в нашия град. Общината има своите задачи и работата в това партньорство е от изключително значение“, коментира тя.

По думите ѝ през 2017 г. продължава развитието на програмата за изграждане на система за видеонаблюдение в София. „Обектите за видеонаблюдение включват училища и детски градини, както и детски площадки. В системата бяха включени и участъци от пешеходни зони“, посочи Фандъкова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3172 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баровеца

2017.04.30 | 11:47

1
Ей ся ша бръкна в задния джоб и ша ги ударим парите у челото на тая курва

Добави коментар

Водещи новини