КНСБ ще прави първия "безхартиен" конгрес

  • 27 април 2017 11:48

  • 1390
  • 3
КНСБ ще прави първия "безхартиен" конгрес
©

Дигитализацията, бъдещето на труда, несправедливостта в икономиката ще бъдат основните теми на редовния 8-ми конгрес на КНСБ, който ще се състои на 2-3 май в Зала 1 на НДК. Това съобщиха от пресцентъра на синдиката.

За да отбележи тези теми и проекцията им в бъдещето, Конфедерацията ще се опита да направи първия "безхартиен" конгрес в историята си.
За елиминиране до минимум печатните материали, на делегатите ще бъдат раздадени таблети, от които ще се гласува по основните теми и предложения за промени на конгреса.

Конгресът ще се открие на 2 май, вторник, от 10 часа в зала 1 на НДК.

Мотото на форума е "Гласът на работеща България", а основните теми в него са предизвикателствата пред пазара на труда с дигитализацията и новите технологии, както и вижданията на КНСБ за ръста на доходите и развитието на икономиката, избор на ръководство на Конфедерацията.
Форумът трябва да даде отговор и на най-важния въпрос - как да се пребори бедността в България, тъй като хората са погълнати от усещане за крещяща несправедливост, а страната ни продължава да е най-бедната държава в Европа, отбелязват от КНСБ.

Целта на конгреса е да постави в центъра на програмните приоритети на бъдещето управление политиките, които ще позволят да се овладее и пребори бедността и неравенствата и да се върне вярата на хората в справедливостта.

Най-висшият форум и конференциите около него трябва да поставят важни въпроси и да дадат отговори за развитието на индустрията,оздравяването на енергетиката и ключови секторни политики на бъдещите управления, както и на нужните реформи в образованието и здравеопазването.

Поканени са да присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър-председател Огнян Герджиков, министри от неговия кабинет, лидерите на основните политически сили, омбудсманът Мая Манолова, ръководствата на национално представените синдикати и работодателски организации.
Международните гости включват Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу, Лука Визентини, генерален секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите, Жорж Дасис, председател на Европейския икономически и социален комитет, представители на МОТ, лидери на европейски профсъюзи.


Събитието ще бъде открито с реч на президента на КНСБ Пламен Димитров и ще продължи с изказвания на български и чуждестранни гости на конгреса.
От 13:30 часа в клуб "Перото" на НДК ще се състои и международна конференция "Дигитализация и бъдещето на труда - възможности и решения". В нея ще участват близо 50 представители на различни международни синдикални организации, в това число и Лука Визентини, Генерален секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите, Мария Хелена Андре, Директор на МОТ-ACTRA и др.

На втория ден - 3 май, около 9:30 часа, делегатите на конгреса ще бъдат поздравени от Шарън Бъроу, Генерален секретар на Международната конфедерация на профсъюзите. Изборът на ръководство е на 3 май.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1390 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Веселин Василев

2017.04.29 | 11:21

3
КНСБ - пълно с тъпчовци,
Казионни хрантутници!

2017.04.29 | 11:21

2
Увеличават :вода с 18%, газ с 20%, парно с 30%, смет с 20%! С КОЛКО % УВЕЛИЧИХА заплатата ти? А ПЕНСИЯТА ТИ? В Румъния МИНИМАЛНАТА е 440лв.!

2017.04.29 | 11:20

1
Нищо не става от тези мурдери.Тия работят срещу работника в полза на работодателите.ЗАКРИВАЙ !!!

Добави коментар

Водещи новини