Семерджиев отчете какво постигна по време на мандата си

  • 27 април 2017 11:45

  • 1018
  • 2
Семерджиев отчете какво постигна по време на мандата си
© Булфото (архив)

Здравеопазването е сфера, в която няма политически цвят, и аз имах свободата да направя това, което бях декларирал, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен, който отчете извършената дейност по време на мандата си в рамките на служебното правителство.

Семерджиев отчете постигнатите цели - подписването на Национален рамков договор между Българския лекарски съюз и НЗОК за тази година, отмяната на пръстовата идентификация в болничната помощ, осигуряване на допълнителни 20 млн. лв. за ваксини от задължителния имунизационен календар, както и сключването на различни договори, осигуряващи средства за подобряване на мониторинга на качеството на питейната вода и създаването на център за обучение на кадри за спешната помощ.

Възстановена е работата по програмите за превенция на ХИВ и на туберкулоза, предприети са мерки за стабилизирането на работата на определени болници, с решение на Министерския съвет болниците с държавно и общинско участие са освободени от плащане на дивидент към държавата, направена е преоценка на дълготрайните материални активи, инициирани са съвместни проверки за лоши практики, заради които липсват лекарства, и др.

Няма да оставим следващото ръководство на Министерството на здравеопазването в безвъздушно пространство, каза Семерджиев и допълни, че следващият екип ще има "летящ старт", тъй като екипът му е подготвил няколко нормативни промени, които са приложени в доклад до премиера за следващия здравен екип.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1018 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Веселин Василев

2017.04.27 | 12:54

1
С една дума - нищо не си направил.

2017.04.27 | 13:09

2
Не е вярно ! Направи куп простотии !

Добави коментар

Водещи новини