Вкарват в затвора мъж, заплашвал луковитски общинарки

  • 27 април 2017 11:30

  • 2770
  • 0
Вкарват в затвора мъж, заплашвал луковитски общинарки
© Булфото

Николай Т. е осъден за хулиганство на една година и шест месеца лишаване от свобода при строг режим по бързо производство на Района прокуратура - Луковит. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Мъжът е признат за виновен за това, че на 6 април около 15.15 часа в сградата на Община Луковит пред граждани и служители на администрацията е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Нагрубявал и заплашвал с палеж на жилището и саморазправа служителка на администрацията в Луковит, а на друга крещял, че ще краде от дома й и ще подпали личния й автомобил. С виковете си пречел на останалите служители да изпълняват нормално служебните си задължения и деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият имал проблем с жилището, което обитавал - фургон, поставен върху общински имот, който трябвало да се премести от общинския имот в друг такъв, където имало негови роднини. Роднините му обаче не го искали там. Поради тази причина в началото на април т. г. той посетил началникът на отдел "Развитие и устройство на територията и общинска собственост" към Община Луковит като настоявал тя да реши жилищния му проблем и да му намери общинско жилище. Служителката му обяснила, че към момента няма свободни общински жилища и има процедура, която трябва да се спази. Това разгневило обвиняемият.

След това Николай Т. отишъл и при секретарката на кмета, където била и главният експерт при Общински съвет - Луковит. Той започнал да заплашва и нея, че ще краде от дома й и ще подпали личния й автомобил. Агресивното му поведение наложило съдействие на полицейските служители.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Ловеч.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2770 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини