Лозан Панов: Готви се костинбродски сценарий за изборите за новия състав на ВСС

  • 27 април 2017 10:52

  • 2958
  • 2
Лозан Панов: Готви се костинбродски сценарий за изборите за новия състав на ВСС
© Булфото

Висшият съдебен съвет разглежда предложена от няколко члена декларация срещу председателя на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет. В нея пише, че действията му били недопустими.

Става дума за писмо на Панов, с което изискал протоколи от общи събрания на съдии в страната. Панов имал съмнения за натиск от председателите на съдилищата във връзка с предстоящия избор.

Преди заседанието Панов отново повтори, че е нужно ВСС да се заеме с казуса "ЦУМ гейт" и допълни, че очаква днес на заседанието на съвета да има пуч срещу него. Той изрази съмнение, че се готви "костинбродски сценарий" за изборите за новия състав на ВСС.

Галя Георгиева заяви, че остава с впечатление, че се контролират общите събрания в страната. Тя смята, че проблем няма и призова Панов да спре да се меси в избора на съдиите от страната.

Калин Калпакчиев заяви, че на места общите кандидатури се възприемат като натиск. Той призова всички председатели на съдилища да не се намесват в процеса по изслушване и номиниране на кандидати за членове на съдийската колегия на ВСС. Да има свободна дискусия, а не дирижиран процес, призова Калпакчиев.

Недопустимо е председателят на ВКС да се намесва в процеса по този начин, каза Милка Итова, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2958 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.28 | 15:50

2
КОНТРОЛИРАТ СЕ ОБЩИТЕ СЪБРАНИЯ ОТ КОМУНИСТИТЕ И ЛОЗАН ПАНОВ ТРЯБВА ДА СПРЕ ТОВА.

2017.04.28 | 15:50

1
ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ СРЕЩУ ЛОЗАН ПАНОВ

Добави коментар

Водещи новини