Десетки българи от Босилеград с нова кръводарителска акция във ВМА

  • 27 април 2017 10:05

  • 5077
  • 1
Десетки българи от Босилеград с нова кръводарителска акция във ВМА
© ВМА

Десетки българи от гр. Босилеград, Сърбия, организираха поредна кръводарителска кампания в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия.

От години болницата лекува безплатно сънародниците ни от Западните покрайнини и по този начин те виждат възможност да се отблагодарят за грижите на медиците.

Акцията е първата за тази година, а кметът на града Владимир Захариев е категоричен, че инициативата ще бъде продължена и занапред: „Това е нашият начин да кажем „Благодаря” на нашите лекари, които се грижат за всички жители на Босилеград и които винаги са ни подкрепяли”.

„Благодаря ви много за високохуманния жест. Нямам думи, с които да изкажа нашата благодарност. Вие сте големи българи, да сте живи и здрави”, обърна се към сънародниците ни началникът на ВМА ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров, д.м.н..

Своята огромна благодарност към жителите на гр. Босилеград изказа и началникът на Центъра по трансфузионна хематология полк. проф. д-р Румен Попов, д.м..

„Създаде се една много добра традиция по 2 пъти в годината да бъдат организирани такива кампании. Аз се занимавам с трансфузионна медицина повече от 20 г. и това, което искам да кажа е едно голямо благодаря. Благодарим за това, че дарявайки кръв, нашите сънародници ще спасят страшно много пострадали хора”, коментира проф. Попов.

„Всичко е от сърце”, заяви още кметът Владимир Захариев, който е кръводарявал няколко десетки пъти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5077 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.27 | 13:29

1
БОГ ДА ВИ ПАЗИ БРАТЯ!

Добави коментар

Водещи новини