Герджиков разкри тайните на властта (видео)

  • 27 април 2017 08:25

  • 8338
  • 8
Герджиков разкри тайните на властта (видео)
© Нова телевизия

На мен ми е трудно да вляза в обувките на Цацаров, за да знам защо той е провел тази среща. Това каза служебният министър Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то по повод скандала Цацаров-Сашо Дончев.

"Когато прокуратурата е дейна, се обвинява защо сега е активна. Винаги може да се намерят критики. Там, където е седнал Цацаров, духат силни ветрове", коментира премиерът.

Встрани от тази тема Герджиков разкри какво му е било трудно начело на правителството. Той обясни, че премиерският пост тежи и не скри, че се радва, че скоро ще го освободи. На финала на своето управление професорът по право каза, че първото нещо, което ще направи, когато напусне Министерския съвет, ще е да се наспи. Не пожела да разкрие кой е бил най-трудният му момент. Герджиков призна, че след изборите е приемал срещи с политически лидери. Виждал се е с Борисов, който ще поеме управлението. Служебният премиер каза, че не се притеснява от бъдещи проверки на неговото правителство.

Герджиков даде своето обяснение и за скандала с изборните промени. По думите му идеята е била прибързано афиширана за фиксирането на тримесечна уседналост. Посочи, че тя е дошла от президента.

"Това са въпроси, които се поставят за широко обсъждане", заяви той и подчерта, че няма общо със законопроекта, лансиран от президентството.

"За мен хора, които не знаят български език и са неграмотни, не трябва да определят кой да управлява държавата ни. Те са нарушители на Конституцията, защото българският език е задължителен", категоричен беше Герджиков.

По темата за изборите служебният премиер засегна и случилото се с опита за натиск от страна на Турция. Герджиков каза, че ние трябва да си гледаме нашият интерес и посочи, че националните служби си вършат добре работата.

В същото време Герджиков отправи критика към БСП заради партийния егоизъм. Той порица социалистите, че не са оставили Деница Златева да остане в новия кабинет. Според премиера сегашният външен министър също може да получи предложение за работа и в бъдещото правителство на Бойко Борисов. Герджиков е убеден, че добрите практики трябва да се продължават.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
8338 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
НИНОВА И ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ

2017.05.02 | 17:11

8
КАКВО СТАВА С МИЛИОНЕРИТЕ В ИБ НА БСП - ДОБРЕВ, ОВЧАРОВ, ЯНКОВ, СТОЙНЕВ ..... ? КОГА ЩЕ НАПУСНАТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ? КАК СТАНАХА КАПИТАЛИСТИ ТЕЗИ ДРУГАРИ ? СЪС СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЛИ ? КАК ПРИДОБИХА ЛУКСОЗНИТЕ СПА КОМПЛЕКСИ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВА "БЕЛЧИН ГАРДЪН", СТРИМОН ГАРДЪН" ?
bivsh atakist

2017.05.02 | 17:11

7
a boko miliardera,otkyde ,kak.i takova razsledvane shte ima
Няма ли си кабинет Цацаров?

2017.05.02 | 17:10

6
Или Герджиков и той като Орешарски и Борисов се среща нелегално при ятаци с бизнесмени политици?
Веселин Василев

2017.04.27 | 14:28

5
Тайните на властта ги знаем - трупане на пари.Кажи нещо друго - по-интересно - как си я разпределяте/властта де/

2017.04.27 | 14:23

4
Отврат !
Власт

2017.04.27 | 14:23

3
Тайната на влата е да се подиграват с правата на Турци ,Цигани ,Поматци

2017.04.27 | 13:46

2
Тайната на властта е "циганин влачи, диря нема" или "само СДС".
Коста

2017.04.27 | 13:46

1
За изборните промени-дошло от този, дошло от онзи, а уволниха служителя, та и го набедиха.Защо, като е голям юрист и началник не се застъпи за служителя и не го върна на работа?Да не говорим,че правителството му се занимаваше със всичко неприсъщо на служебно правителство!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини