10 деца приети в болницата с хранително натравяне

  • 26 април 2017 19:47

  • 10379
  • 0
10 деца приети в болницата с хранително натравяне
© Getty Images

Десет деца - на възраст от три до пет години, от детската градина в русенското село Босилковци, както и две служителки, са приети в Университетската болница в Русе със симптоми на хранително натравяне. Това съобщиха от лечебното заведение в крайдунавския град.

Първите седем деца са били приети с повръщане и разстройство тази сутрин в инфекциозното отделение в болницата. Вероятно става дума за хранително натравяне. Симптомите са се проявили вчера, когато по първоначална информация са обядвали пиле фрикасе.

"Формиран е екип в отделението. Имаме готовност да поемем всички деца и пациенти. Осигурени са тестове, с които бързо ще бъде изолиран причинителят на инфекцията. Очакваме да излязат резултатите. Ситуацията със седемте деца е овладяна", обясниха от лечебното заведение.

От там посочиха, че в късния следобед днес са приети още три деца и две служителки от детската градина.
Кметът на община Бяла Димитър Славов заяви, че са предприети всички мерки. Детската градина, която се посещава редовно от 12-13 деца, ще остане затворена до изясняване на случая.

Славов обясни, че общинска кухня предоставя храна на всички седем детски градини в община Бяла, като от другите заведения подобни сигнали не са получавани. Според него става дума за вирус или занижена хигиена във въпросната детска градина. Резултатите от взетите проби ще покажат каква точно е причината. Те ще бъдат готови на 28 април.

Последвайте канала на

БТА
10379 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини