Топготвач пече японски хляб в центъра на Благоевград

  • 26 април 2017 12:46

  • 1618
  • 0
Топготвач пече японски хляб в центъра на Благоевград
© GettyImages/Gulliver

Топготвачът Петър Михалчев ще демонстрира начин на приготвяне на японски хляб, в рамките на XIX Национален ученически празник "За хляба наш". Той идва по покана на общинското ръководство и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. 

 

Петър Михалчев ще представи спецификите на месене и печена на японски хляб в 15:30 часа пред зала "22 септември". Православният център в Благоевград пък ще направи обредни хлябове.

Ще бъде организирано и състезание, което ще протече в няколко кръга.

Ще бъдат приготвени "Най-дълъг здравословен сандвич", "Най-оригинален здравословен сандвич" и "Най-здравословни трюфели". Всеки, който желае да се включи, може да го направи пред зала "22 септември".

Програмата на втория ден от конкурса "За хляба наш..." започна в 09:00 часа със защита и научни разработки на участниците върху темата "Никой не е по-голям от хляба" и продължи с демонстрации пред зала "22 септември".

Участниците в празника ще поемат по пътя към Стобските пирамиди в 12:00 часа, за обиколка на града с опознавателна цел. В екскурзията ще бъдат включени групите, които са дали предварителна заявка. Отличените участници, институции, школи и ръководители в конкурсите ще бъдат наградени в 18:00 часа в зала "22 септември".

След това ще бъде закриването и финалът на XIX Национален ученически празник "За хляба наш..."

Последвайте канала на

Нора Виткова
1618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини