Тайните на наденицата

  • 26 април 2017 11:10

  • 2931
  • 3
Тайните на наденицата
©

Наденичките са много универсално и любимо ястие за много хора. Те са подходящи за закуска, обяд, вечеря. Консумират се за всякакви поводи, на улицата, в офиса, в къщи. Приятният им аромат и вкус ги правят привличащи и предпочитани, особено в днешното забързано ежедневие.

Обикновено се приготвят от свинско или телешко месо и подправени със сол и галета. foodpanda, подбра някои забавни факти за този неустоим колбас.

    •    Обикновено надениците се правят като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична.
    •    11 октомври е световният празник на пицата с наденица.
    •    Най-популярното българско ядене, включващо колбаса е наденица с боб.
    •    За първи път този колбас е споменат в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години.
    •    Надениците са били основно ядене по време на Втората световна война.
    •    Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година.
    •    Думата наденица произлиза от латинската дума „салсус“, която означава нещо осолено.
    •    Всеки ден 5 милиона британци ядат наденици.
    •    Денят, в който се консумират най-много наденици е Събота.
    •    18% от хората по земята, консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря.
    •    83% от колбасите са произведени от свинско месо.




Последвайте канала на

Нора Виткова
2931 3

Коментари 3

Добави коментар
бай Кор

2017.04.27 | 09:28

3
А в България, производителите на наденица получиха златен медал от природо-защитниците на животните, за направени наденици от НЕ месо...
shveik

2017.04.27 | 09:28

2
83% от колбасите са произведени от свинско месо ======== т.е. 17% от световното производство е в българия???
Доктор Х

2017.04.27 | 09:28

1
Хахахааа , свинско месо , у нас няма наденица с месо !!!

Добави коментар

Водещи новини