Михаил Христов: Загубата на ръцете ми ме направи по-силен

  • 26 април 2017 08:56

  • 40048
  • 1
Михаил Христов: Загубата на ръцете ми ме направи по-силен
© БТВ

Инцидентът ме направи по-силен. Почнах да разсъждавам по-трезво. Можех да остана вкъщи пред компютъра, но реших да водя активен живот и да се занимавам със спорт. Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от БСП и параолимпиец Михаил Христов, който губи ръцете си при инцидент с волтова дъга.

Бях на 14 години, когато стана инцидентът. С приятели минавахме покрай необезопасен трансформатор в местност близо до Плевен. Не помня нищо от инцидента. В такива моменти мозъкът изключва, за да предпази организма. Болката впоследствие е голяма, но в първите часове не се усеща нищо. Няколко дни след влизането ми в "Пирогов" разбрах, че двете ми ръце трябва да бъдат ампутирани. Тежко е, но по-важно е да си извадим поука. В моя случай поуката е, че животът продължава и трябва да се пазим, заяви Христов.

По думите му родителите трябва да обръщат повече внимание на децата си и да знаят къде прекарват свободното си време. Модата да се правят селфита върху влакове е много опасна, каза още Михаил Христов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
40048 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СОЦИАЛИСТ

2017.05.04 | 08:28

1
ВАЖНОТО Е ,ЧЕ СИ СТАНАЛ СОЦИАЛИСТ, А ВОЛТОВА ДЪГА СЕ ПОЛУЧАВА И ПРИ КРАЖБА.

Добави коментар

Водещи новини