Орбан ще говори днес пред Европейския парламент

  • 26 април 2017 07:27

  • 2502
  • 4
Орбан ще говори днес пред Европейския парламент
© Getty Images/Guliver

Унгарският премиер Виктор Орбан ще говори днес пред евродепутатите в Брюксел на дебати за ситуацията в Унгария, която буди безпокойство у европейските представители, предаде Франс прес.

Европейската комисия планира да изясни намеренията си по отношение на Унгария малко преди дебата. Възможно е да бъдат започнати наказателни процедури, които могат да доведат до сезиране на правосъдието и до финансови санкции за неспазване на европейските правила. На прицела на ЕК са няколко приети неотдавна закона. Един от тях разрешава системното задържане на мигранти, а законът за висшето образование е насочен срещу Централноевропейския университет, казват критици на Орбан.

Сред другите критикувани инициативи на унгарските власти е проект, който ще задължи неправителствените организации да декларират финансирането си от чужбина, ако то надхвърля 23 000 евро годишно, както и въпросникът "Да спрем Брюксел", изпратен в началото на този месец до всички домакинства в страната.

Посещението на унгарския премиер в Брюксел ще се състои малко преди срещата между председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето и американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос. Унгарското правителство проявява неприязън към милиардера, основал Централноевропейския университет в Будапеща, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2502 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.04.27 | 15:59

4
ОРБАН Е ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛ. НЯМА ОБЕЗПОКОЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, ВСИЧКИ ГО ПОДКРЕПЯТ. ОСВЕН МОЖЕ БИ НЯКОИ ПЛАТЕНИ И КОРУМПИРАНИ

2017.04.27 | 15:59

2
Той мисли доброто за страната си и за доброто на европейските граждани,това с университета вече беше малко прекалено,но държавата си е тяхна и той има право да си решава.

2017.04.27 | 15:59

3
хич не беше прекалено даже, сега трябва да погне и продажните соросоидни нпо-та и на половина ще е прочистил страната си от враговете й. После и останалата половина.
нико

2017.04.27 | 15:58

1
ЕС се превръща в частна фирма на С.о.р...с и компания , няма кой да излъжете вече !

Добави коментар

Водещи новини