МС определя броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в университетите

  • 25 април 2017 21:40

  • 6472
  • 0
МС определя броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в университетите
© Novini.bg

Утре на редовно заседание правителството ще определи броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища и научните организации през учебната 2017-2018 г. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

На заседанието ще бъдат утвърдени и таксите за кандидатстване и за обучение в държавните висши училища за следващата учебна година. Кабинетът ще приеме и Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността "право" и професионална квалификация "юрист".

Министрите ще променят решение номер 115 на МС от 2015 г. за определяне на представители на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Кабинетът ще промени и решение номер 693 на МС от 2012 г. за определяне на университетски болници.

Очаква се на заседанието да бъде одобрен План за 2017 г. за изпълнението на Националната стратегия за демографско развитие на населението в България (2012-2030 г.)

Кабинетът ще разгледа проект на споразумение между министерството на вътрешните работи на България и държавната гранична служба на Азербайджан за сътрудничество. Ще бъде обсъден и проект на споразумение за взаимна защита на военна класифицирана информация между правителството на България и правителството на Дания.

Очаква се МС да разгледа проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2017 г. за финансирането на проекти, свързани с изпълнението на неотложни мерки за присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини