Вицепремиерът Деница Златева се срещна с посланиците от ЕС

  • 25 април 2017 20:37

  • 1919
  • 1
Вицепремиерът Деница Златева се срещна с посланиците от ЕС
© Министерски съвет

Служебният кабинет успя да изгради ефективен и отлично функциониращ механизъм за работа между отговорните институции и постигна важни резултати в подготовката на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Това е заявила заместник министър-председателят Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското на работна среща с ръководителите на дипломатическите мисии на държавите-членки на Европейския съюз, съобщи пресслужбата на кабинета. Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското е представила пред Дипломатическия корпус напредъка по подготовката на Председателството ни, постигнат през изминалите три месеца и е изразила готовност да бъде ангажиран партньор на каузата за успешното българско домакинство на Съвета на ЕС и след края на мандата на служебното правителство. Тя е благодарила на дипломатите за активната подкрепа в подготовката на Българското председателство. "Вярвам, че и след съставянето на редовно правителство диалогът ще продължи и всички ще останем единни и посветени партньори в името на успеха на България начело на Европейския съюз", е заявила Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското.

"Последните месеци, през които заемах поста на вицепремиер, отговорен за подготовката на Председателството, ми дадоха увереност, че България има капацитета и политическата воля да бъде достоен, отговорен и активен лидер на дебатите в дневния ред на Европейския съюз", е казала още вицепремиерът Златева. От името на посланиците Мариан Якубоци - извънреден и пълномощен посланик на Словашката република в България, е изразил висока оценка за напредъка в подготовката на Председателството. "България ще поеме отговорността да председателства Съвета на ЕС в решаващ момент за Европа. Оптимисти сме, че през 2017 г. проевропейската идея ще остане силна и обединяваща. България се нуждае от стабилно правителство, ангажирано с провеждането на успешно Председателство", е заявил Якубоци.

На работната среща и.д. директор на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Яна Дочева е запознала дипломатите с дейността на Центъра. "По време на мандата на служебното правителство успяхме да решим ключови въпроси и да наваксаме със забавянето във важни направления от подготовката. Вече имаме една добра база за успешното реализиране на първото ни Председателство, както и мотивиран, активен и посветен на тази национална кауза екип", е заявила Яна Дочева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1919 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.26 | 00:42

1
хич не е за пред хората тоя бегемот...

Добави коментар

Водещи новини