Папа Франциск каза, че отива в Египет като вестител на мира

  • 25 април 2017 17:12

  • 886
  • 0
Папа Франциск каза, че отива в Египет като вестител на мира
© Getty Images

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март изпрати днес видеопослание от Ватикана, в което казва, че ще отиде тази седмица в Кайро като приятел на египетския народ и вестител на мира, предаде Асошиейтед прес.

Папата ще замине за Кайро в петък и ще се върне в събота. Той се надява с визитата си да вдъхне кураж на всички християни в Близкия изток, след като атентати срещу две коптски църкви отнеха на 9 април живота на 44 души.
Франциск изрази надежда, че посещението му ще "допринесе за междурелигиозния диалог с ислямския свят и за вселенския диалог с уважаваната и обичана Коптска православна църква".

Той допълни, че разкъсваният от насилие свят се нуждае от "смели хора, способни да си вземат поука от миналото, за да изградят бъдеще, в което да не се водят по предразсъдъци".

Франциск опитва да подобри диалога на Ватикана с ислямския свят след напрежението, което се породи при предшественика му Бенедикт Шестнадесети.

Последвайте канала на

БТА
886 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини