Honda Civic Type R с нов рекорд на "Нюрбургринг" (видео)

  • 25 април 2017 14:11

  • 1834
  • 1
Honda Civic Type R с нов рекорд на "Нюрбургринг" (видео)
© Honda

След на дебюта на Honda Civic Type R на автомобилното изложение в Женева през 2017 година изцяло новият модел направи нов рекорд за обиколка от автомобил със задвижване на предните колела на "Нюрбургринг". На 3 април 2017 г. колата, която се разработва, направи на легендарната писта една обиколка за 7:43.8 минути.

Времето на обиколката е постигнато в последната фаза на теста на модела, на суха писта с оптимална околна температура, при най-добро представяне на гумите и задвижващия механизъм. Новото постижение представлява подобрение от близо седем секунди в сравнение с предшественика на модела.

Новият Civic Type R е част от изцяло новото поколение Civic – най-продаваният модел в историята на Honda. Колата е конструирана така, че да доставя най-емоционалното шофиране в сегмента на "горещите хечбек автомобили", както на пътя, така и на пистата.

Няколко фактори са в комбинация, за да може новият Civic Type R да постигне рекорда. Това е оптимизираният и доработен двигател 2.0 литра VTEC TURBO, който има мощност 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Новата 6-степенна механична скоростна кутия с подобрени предавателни числа дава уникално ускорение на колата, а това в комбинация с новия аеродинамичен пакет, дава голяма стабилност при висока скорост.

Цялата конструкция на новия Civic Type R е по-здрава, но е с 16 кг по-лека от предходния модел, с подобрена издръжливост на усукване от 38%, което осигурява значителни предимства за реакция с кормилото при управление и стабилността при завиване. Новото многоточково задно окачване повишава стабилността при спиране.

Рюичи Киджима е водещ инженер по шасито за Honda Civic Type R. Той обяснява къде изцяло новия модел показва най-значителните подобрения на "Нюрбургринг", в сравнение с колата от предишното поколение: „Скоростта в завоите, постигната в новия тип R, е по-висока, тъй като колата има по-широка следа и гуми, по-дълго междуосие, ново многоточково задно окачване и оптимизирана аеродинамика, която подобрява стабилността. Например пилотите обикновено влизат в завоя "Мецгесфелд" с около 150 км/ч. Дори в този завой нашата скорост е с около 10 км/ч по-висока, благодарение на отличната стабилност на новия Type R. Така че, с подобрената ефективност при завиване, можем да увеличим скоростта по време на обиколката".

Технически колата е със същата производствената спецификация, каквато ще бъде серийната. От съображения за сигурност е монтиран ролкейдж, но той не осигурява допълнителна здравина на рамката на каросерията. Допълнителното тегло на клетката беше компенсирано от временното изваждане на инфоразвлекателната система и задните седалки. Автомобилът използваше обикновени спортни гуми за пътя.

Производството на новия Civic Type R за европейски клиенти ще започне през лятото тази година в британския завод на Honda в Суиндън, където е глобалната производствена база за 10-ото поколение Civic хечбек. Type R ще се изнася в цяла Европа и на други пазари по света, включително Япония и САЩ. Интересното е, че новият автомобил ще бъде първият Type R, който ще се продава официално в Северна Америка.

Последвайте канала на

Антония Симова
1834 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КО? ДА!

2017.04.25 | 22:10

1
Очакваме отговора на Рено Меган.

Добави коментар

Водещи новини