Марин льо Пен напуска лидерския пост на Националния фронт

  • 25 април 2017 06:51

  • 6405
  • 1
Марин льо Пен напуска лидерския пост на Националния фронт
© Getty Images/Guliver

Кандидатката за президент на Франция Марин льо Пен обяви, че временно напуска поста си на председател на крайнодясната партия Национален фронт, предаде Асошиейтед прес.

Това решение изглежда цели да привлече по-широк кръг потенциални избиратели за втория тур на изборите на 7 май, на който тя се изправя срещу независимия центрист Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, отбелязва АП.

"Тази вечер вече не съм председател на Националния фронт. Аз съм кандидат за президент", заяви Льо Пен.

В миналото Марин льо Пен вече е казвала, че не е кандидат на партията си и подчертава, че мерките, които излага, не са на партията й, а нейни.

Льо Пен се стреми да привлече гласоподаватели от левицата и десницата от няколко години и за целта изчиства облика на Националния фронт, който е приеман като расистка и антисемитска партия, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Същевременно допитване на агенция Елаб показва, че на втория тур на 7 май центристът Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на ще победи Льо Пен с 64 срещу 36 процента. По-рано днес допитване на ИФОП показа, че Макрон ще спечели с 60 срещу 40 процента, предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.25 | 22:34

1
Правилно, тя не е тиквоч като нашия, не е "шопарът-партия". Желая й да успее и да освободи Европа от евро-педално робство.

Добави коментар

Водещи новини