Евреите в Германия отбелязват засилване на антисемитизма сред мюсюлманите

  • 24 април 2017 19:27

  • 7045
  • 4
Евреите в Германия отбелязват засилване на антисемитизма сред мюсюлманите
©

Евреите в Германия смятат антисемитизма сред мюсюлманите за засилващ се проблем, показва доклад на експертна комисия, публикуван днес и цитиран от ДПА.

Еврейската общност е все по-притеснена за сигурността си и особено от антисемитизма сред бежанците и германските мюсюлмани, се казва в поръчания от властите двугодишен доклад, цитиран от Франс прес. Повечето германски евреи посочват на първо място мюсюлманите, когато бъдат попитани какви лица са проявили към тях физическа, вербална или морална агресия. Социалните медии са основен инструмент за разпространяването на послания на омразата и антисемитизъм, се казва в доклада. Препоръчва се създаването на национален представител за борба с антисемитизма, подобряване на регистрирането и наказването на антисемитски престъпления, както и подобряване на възможностите за консултации за жертвите на антисемитизъм, отбелязва ДПА.

Експертите предупреждават и да не се правят прибързани заключения, защото крайната десница все още е най-големият поддръжник на антисемитизма в Германия. По данни на германското вътрешно разузнаване през 2015 г. в Германия са били извършени 36 антисемитски престъпления. От тях 30 са били дело на крайната десница, а четири - на чужденци, се посочва в доклада, цитиран от АФП.

Германското общество смята мюсюлманите за очевидни основни виновници за антисемитизма, особено след пристигането на около 1 милион имигранти в Германия. Идеята за крайнодесния екстремизъм като основен двигател на антисемитизма е останала по-настрани в обществените възприятия, подчертава историчката Юлиане Вецел, член на комисията, изготвила доклада. Тя отбеляза, че мюсюлманските организации, джамиите и имамите се смятат за "убежища" или разпространители на антисемитизма, макар че няма проучвания, които да потвърждават това. Антисемитизмът сред мюсюлманите трябва да се наблюдава, а антиеврейските настроения сред крайнодесните и в обществото не трябва да се омаловажават, препоръча Вецел.

Последвайте канала на

БТА
7045 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Познавач

2017.04.27 | 11:33

4
Да се оплачат на сънародника си Сорос,който настанява мусюлмани в Германия!
100

2017.04.25 | 15:17

3
чифута е най-долната твар на земята. Той беше прав....

2017.04.25 | 14:50

2
омразата на евреите към мюсулмани е известна, мнението им не е обективно

2017.04.25 | 14:50

1
Еврейте най много мразят християните заради тях избиха в арабските страни много християни! Тая болна сатанинска секта е от много отдавна,още по времето на Исус Христос е съществувала,но все някога ще и дойде края. Всяко нещо си има начало и край

Добави коментар

Водещи новини