КРИБ се срещнаха с Мая Манолова и Пламен Димитров

  • 24 април 2017 17:29

  • 1551
  • 1
КРИБ се срещнаха с Мая Манолова и Пламен Димитров
© Булфото (архив)

Днес 24 април 2017 г. в централата на КРИБ се проведе среща между Омбудсмана на Р България г-жа Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, изп. директор и член на УС на КРИБ г-н Евгений Иванов и президента на КНСБ г-н Пламен Димитров във връзка с внесения в Народното събрание пакет от законодателни мерки срещу неплащането на работни заплати, съобщиха от пресцентъра на КРИБ.

Предвид важността и неотложността за решаване на проблемите, свързани с неизплатените възнаграждения, по време на срещата страните се обединиха около необходимостта предложените промени в нормативната уредба спешно да бъдат обсъдени в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Участниците в срещата изразиха мнение, че мястото за обсъждане и решаване на въпросите свързани с трудовите и осигурителни отношения и жизненото равнище, е именно НСТС, където държавата в сътрудничество и след консултации със социалните партньори формира позициите си. Необходим е конкретен експертен подход.

В съответствие с Правилника за организацията и дейността на съветите за тристранно сътрудничество Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Конфедерацията на независимите синдикати в България внасят писмено искане до председателя на НСТС за спешно свикване на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество по темата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1551 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.25 | 10:12

1
намирисва ми на внасяне- изнасяне около 5 години , и накрая робовладелците бележат успех , с тия гнусни тарикатлъци ни успивахте 30 години ,ограбихте ни , направихте ни просяци , за да може техни смръдливи величества да подписват МОЛБИ , МАЙНАТА ВИ

Добави коментар

Водещи новини